U, de petitionaris
Foto herman van heusden 1 kopie nieuw 2

Pianola Museum moet blijven

19.969 ondertekeningen

De Gemeente Amsterdam dreigt het pand waarin het Pianola Museum al 25 jaar gevestigd is op de vrije markt te koop te zetten. Het museum zou het gebouw graag willen overnemen, maar tegen projectontwikkelaars heeft het geen schijn van kans. Wij vragen de gemeente af te zien van verkoop van het pand en in overleg met het museum een oplossing te zoeken.

In English | Auf Deutsch

Petitie

Wij

Bestuur, directie, medewerkers, alle andere vrijwilligers van het Geelvinck Pianola Museum en sympathisanten

 

constateren

  • dat het Pianola Museum dreigt zijn onderkomen aan de Westerstraat te verliezen;

  • deze unieke, sfeervolle, karakteristieke museum- en concertruimte niet mag verdwijnen

  • het Pianola Museum een omvangrijke collectie beheert met talloze unieke instrumenten en muziekrollen

  • steeds meer enthousiaste bezoekers trekt uit binnen- en buitenland

  • ook voor de gemeente een veel hogere waarde vertegenwoordigt dan de mogelijke opbrengst van het pand

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Amsterdam het college van B&W op andere gedachten te brengen en het pand niet op deze manier van de hand te doen.

In English | Auf Deutsch

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
31-08-2018 
Petitionaris:
Yvo Verschoor  
Organisatie:
Stichting Nederlands Piano Museum 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Het Pianola Museum breidt uit! Do. 5 juli 17:00u opening van ‘Het Pianopticum’

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van ‘Het Pianopticum’ Op donderdag 5 juli om 17:00u

Geelvinck Pianola Museum Westerstraat 106 1015MN Amsterdam

Vol vertrouwen in een positief besluit over een mooie toekomst van het Pianola Museum en aangemoedigd door al bijna 20 duizend ondertekeningen van deze petitie, zijn we alvast maar begonnen met een eerste kleine uitbreiding. Met 25m2 extra expositieruimte optimaliseren wij onze beperkte ruimte voor kleinoden en curiosa uit de eigen omvangrijke collectie, en benadrukken we de nauwe samenwerking met de Geelvinck Collectie. Hiermee belichten we niet alleen de pianola maar 200 jaar pianogeschiedenis.

Het wachten moe maakt het Pianola Museum van de nood een deugd en opent onze 100% duurzame wereldprimeur; ‘Het Pianopticum’.

Unica uit twee eeuwen pianogeschiedenis zijn vanaf 5 juli te zien in de cellen van het voormalig politiebureau aan de Westerstraat; de transponeerpiano van Pleyel, de Mennes’ Tang voor grotere spanwijdte van de pianohand, bestrijdingsmiddelen van de grootste vijand van de piano, miniatuur- en kinderpiano’s, een Amsterdamse tafelpiano uit 1840 en nog veel meer.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt de Roduwart tafelpiano (Paris 1798, Geelvinck Collectie, restauratie Gijs Wilderom) bespeeld door Fortepiano specialiste Kaoru Iwamura. De Meesterpianisten uit onze rollencollectie laten hun mooiste werken horen.

+Lees meer...

De Steinway Artcase vleugel uit de Amsterdamse Villa Betty (kort geleden nog als een van de topstukken te zien in de tentoonstelling ‘Huismuziek’ in het Rijksmuseum) is nu tijdelijk bij ons te bewonderen. Ook voor de allerjongste pianisten is er van alles te zien en te beleven.

Open vrijdag t/m zondag van 11:00u tot 17:00u en bij concerten.

02-07-2018

overleg met gemeente gestart

De afgelopen maand hebben we verschillende gesprekken gevoerd met de Gemeente Amsterdam en verschillende opties besproken. Er lijkt een grote kans te bestaan dat wij toch voorlopig door kunnen in de Westerstraat, als huurder van Gemeente Amsterdam.

+Lees meer...

Komende week is er overleg tussen de afdelingen Vastgoed en Cultuur en hopen we goed nieuws te kunnen brengen, zodat we eindelijk de draad weer kunnen oppakken en het Geelvinck Pianola Museum beter en publieksvriendelijker kunnen maken en meer kunnen laten zien en horen van al het moois dat wij hebben.

Mede dankzij alle overweldigende steun van u / jullie aan deze petitie, zien steeds meer mensen het belang van het museum en zou het dreigende einde weleens een nieuw begin kunnen worden

12-05-2018

13 mei Pianola bij Serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw

Op zondag 13 mei zijn we weer te gast in Het Concertgebouw bij de Serie Meesterpianisten. Vooraf en in de pauze van het recital van Grigory Sokoklov geeft het Pianola Museum samen met de Pianola Sociëteit in de Spiegelzaal een korte presentatie van het bijzondere muzikale erfgoed dat wij bewaren.

+Lees meer...

Vanaf 19:30u en in de pauze bent u van harte welkom in de Spiegelzaal.

https://www.meesterpianisten.nl/newsletter/programma-grigory-sokolov-13-mei-2018-loska/

12-05-2018