U, de petitionaris
Boilingfrogcovid 19

Bindend referendum

672 ondertekeningen

Het referendum is afgeschaft. Het referendum hierover werd verboden. Om de vier jaar kunnen burgers kiezen voor de tweede kamer. Dat is veel te lang. Er is weliswaar het middel van de petitie, maar dit is niet bindend. Het bindend referendum wel. Het is nodig om regering en parlement te corrigeren.

Petitie

Wij

Normale burgers, zeer bezorgd over de recente ondemocratische maatregelen,

 

constateren

  • Dat de regering steeds meer maatregelen neemt die onze vrijheid inperken, en dat zeer veel burgers dit beleid niet correct vinden.
  • Dat de regering aangenomen moties weigert uit te voeren
  • Dat de regering steeds pogingen doet om buiten en boven de democratische controle te opereren, en dit zelfs wil omzetten in wetgeving

 

en verzoeken

In de grondwet vast te leggen:

  • dat een bindend referendum kan worden afgedwongen door stemgerechtigde burgers, indien tien procent van hen het verzoek hiertoe heeft ondertekend

  • dat een bindend referendum kan inhouden een motie, een amendement, een wetsvoorstel of een beleidsaanwijzing

  • dat de uitslag van het bindend referendum wordt geacht te zijn de uitslag van een stemming door de tweede kamer, over een voorstel door die Tweede Kamer.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-11-2020 
Petitionaris:
Richard 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen