U, de petitionaris
44323971 3235 47ca a929 e501e46c05ba

Petitie tegen Hindoefobie in Nederlandse Media

REDEN VAN AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor zijn. De overheid gaat daar niet over. Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wel in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren.

Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. Op petities.pagina.nl staan een aantal alternatieven genoemd.

Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat er niet geluisterd wordt naar de klacht.

In dit geval, schrijf brieven naar de ombudsman of de opinieredactie. Ook kunt u bellen met de buitenlandredactie.

De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden geteld en geanalyseerd. Het antwoord kunt u via internet aan andere laten zien met de oproep ook de klantenservice erover aan te schrijven of te bellen.


Als Hindoes woonachtig in Nederland, willen wij aandacht vragen voor de eenzijdige en vaak negatieve berichtgeving in de Nederlandse Media als het gaat om India en/of Hindoes. Wij vragen u deze petitie te ondersteunen, te ondertekenen en te delen.

Petitie

Wij

Verenigde Hindoes van Nederland

 

constateren

  • Dat de media in Nederland berichten over India en over Hindoes publiceren die onjuiste informatie bevatten. Bijvoorbeeld:
  • de eenzijdige berichtgeving in 2019 over Jammu & Kashmir, schrappen art. 370;
  • de eenzijdige berichtgeving over de boeren protesten in India.
  • Dat de onjuiste informatie in de media negatieve gevoelens opwekt bij de lezer ten aanzien van India en Hindoes, hetgeen Hindoes in Nederland in een negatief daglicht zet.

 

en verzoeken

De Nederlandse media om zorgvuldiger en respectvoller om te gaan met berichtgeving over India en Hindoes alsmede de leden van de Eerste en Tweede kamer er op toe te zien dat de Nederlandse media respectvoller en zorgvuldiger omgaat met berichtgeving als het om India en Hindoes gaat, met het besef dat er meer dan 180.000 Hindoes deel uitmaken van de Nederlandse samenleving die zich hierdoor keer op keer gekwetst kunnen voelen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-05-2021 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
--  

Geschiedenis

Ondertekeningen