U, de petitionaris
Kids 1093758 1280

Pas de Wet Werk&Zekerheid aan: laat invaller keuze houden wel/geen vast contract

814 ondertekeningen

Er is behoefte aan ruimte in de Wet Werk en Zekerheid. Niet iedere invaller wil een vast contract. Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid zitten er invallers thuis op de bank, terwijl er klassen naar huis worden gestuurd of leerlingen worden verdeeld.

Petitie

Wij

Leerkrachten vast/invallend, schooldirecteuren, schoolbesturen, ouders van schoolgaande kinderen.

 

constateren

Er zijn genoeg invallers die helemaal geen vast contract hoeven. Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid gaat de deur voor hen dicht.

De praktijk is nu dat er klassen naar huis worden verstuurd of verdeeld (extra werkdruk voor de overige leerkrachten!) terwijl er genoeg invallers die graag willen invallen thuis op de bank zitten. Dit is een onwenselijke en zorgelijke situatie voor alle leerkrachten en leerlingen.

 

en verzoeken

Maak ruimte in de Wet Werk en Zekerheid voor leerkrachten die geen vast contract willen. Zo kunnen zij op oproepbasis onbeperkt op één of enkele scholen inzetbaar zijn. Dit geeft stabiliteit en rust op de scholen en dat is goed voor alle leerkrachten en leerlingen.

Controleer de besturen op trucjes om het doel van de WWZ te omzeilen. Er zijn ook genoeg invallers die wel graag een vaste aanstelling willen en zij worden buiten de deur gehouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Kenmerk:
Invallers zonder wens vast contract 
Einddatum:
18-05-2016 
Petitionaris:
Hetty Hospes - van Rijn 
Organisatie:
Invaltips 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen