You, the petitioner
Petitie

Pas de CBR-keuring voor hoogbejaarden aan: jaarlijks en een verplichte rijtest

2,837 signatures

De gruwelijke dood van Maike van Uum (38 jaar), 30 meter meegesleurd en overreden door een 88-jarige automobilist, is de reden deze petitie te starten. Na meerdere operaties heeft Maike nog vijftien dagen op de intensive care gelegen. Haar verwondingen waren vreselijk: meervoudige wervelbreuken (borst en lenden), klaplongen, ribbreuken, verbrijzelings-breuken, verscheurde alvleesklier, ernstig schedel- en hersenletsel en inwendige bloedingen. Maike is nooit meer bijgekomen en wij bleven ontredderd achter.

Petition

We

De nabestaanden van Maike en iedereen die met deze petitie de verkeersveiligheid wil vergroten.

 

observe

  • Dat er een groep weggebruikers (hoogbejaarden) steeds vaker betrokken is bij ongevallen in het verkeer.
  • Deze groep wordt niet alleen steeds groter, ook ziektes vormen voor juist deze groep een gevaar. Zo zal, statistisch gezien, één op de vijf mensen te maken krijgen met Alzheimer.
  • Het is niet te begrijpen dat de huidige wetgeving keuring door het CBR van hoogbejaarden (vanaf 75 jaar) slechts één keer per vijf jaar voorschrijft.

 

and request

  • Een aanpassing in de huidige wetgeving, zodat keuringen door het CBR van hoogbejaarden niet slechts één keer per vijf jaar plaatsvinden, (en die keuring betreft slechts een heel beperkte vragenlijst over de gezondheid), maar jaarlijks met een verplichte rijtest.

  • Er moeten – en snel ook – tests ontworpen worden (door CBR, SWOV of andere organisaties) en wettelijk verplicht gesteld worden voor hoogbejaarden, dan is onze geliefde Maike niet voor niets gestorven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2022-04-19 
Lead petitioner:
Edo Kieft 

History

Signatures

Updates

Datum aanbieden petitie bekend!

Op dinsdag 19 april 2022 aanstaande vindt de aanbieding van de petitie plaats. .

2022-02-08

Aanbieden petitie

Beste ondertekenaars en steuners van deze opgestarte petitie,

Samen met Joke Wiesemann, die een vrijwel gelijke petitie was opgestart gaan we onze petities aanbieden in de tweede helft van mei, de exacte datum wordt binnenkort bekend gemaakt door de griffier van de Tweede Kamer..

2022-02-02

Omroep Brabant: Jongetje (3) per ongeluk twee keer overreden door auto

(...) Rond tien over halftien ging het mis op de Ambachtsherenlaan. Door nog onbekende oorzaak reed een auto over het kindje heen.

De bestuurder, een oudere man, zou hiervan zo geschrokken zijn dat hij bij het achteruitrijden nog een keer over de peuter is gereden.

+Read more...

De peuter stak plotseling de straat over, aldus de politie. (...) lees verder

2021-04-02