U, de petitionaris
Pegaswinning22

Parlementaire enquête gaswinning

3777 ondertekeningen

Wees solidair en ondersteun de Groningers in hun verzoek om een Parlementaire enquête gaswinning. De afgelopen jaren is er vanuit Groningen door verschillende groepen en partijen om een parlementaire enquête gevraagd. De Groningers verdienen de waarheid. Met transparantie win je vertrouwen.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

  • Dat herstel van vertrouwen nodig is.

-Dat er vertrouwen was meegegeven aan de dialoogtafel. Dat vertrouwen, met de woorden van Jac Wallage, de tafel echter is mislukt.

  • Dat herstel van vertrouwen begint bij transparantie. De onderste steen moet boven komen en die vormt de basis om te bouwen aan herstel van vertrouwen in Groningen.

  • Dat de Groningers de hele waarheid verdienen zodat ze weer verder kunnen met hun toekomst.

 

en verzoeken

Een Parlementaire Enquête Gaswinning. Besluitvorming rond de opzet en planning van de gaswinning. Hiermee bereikt u dat er een start wordt gemaakt voor herstel van vertrouwen bij de Groningers. Herstel van woningen, rechtvaardige vergoedingen schadeafhandeling. Kennis bodembeweging bevingen risico's.

Er wordt nog veel ontkend ten nadele van gedupeerde u helpt daarmee de gedupeerden die nu voor de rechter hun gelijk moeten halen.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-05-2017 
Antwoord verwacht:
14-05-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
J.C.Warink 
Organisatie:
Loppersum Vooruit 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

harold tammeling
Loppersum
minder dan een minuut
kees willemen
Onderdendam
Journalist/ Politiek tekenaar.
ongeveer een uur
RJ Stamhuis
Loppersum
Bevend op de bank :)
ongeveer een uur
J van Stijn
Heerhugowaard
ongeveer een uur
Anoniem
ongeveer 2 uur
J. Arbeider
Zuidlaren
ongeveer 2 uur
D Eisses
Sint Annen
ongeveer 3 uur
Anoniem
ongeveer 3 uur
S Oosting
garmerwolde
ongeveer 4 uur
Anoniem
ongeveer 4 uur
M Sundermann
Hoogezand
ongeveer 8 uur
joke lourens
leidschendam
ongeveer 11 uur

Nieuwtjes

Eerder toegevoegd

Overheid en schade door gaswinning Groningen

Parlementaire enquête gaswinning

Sommige politici beweren dat een Parlementaire enquête het herstel van Groningen vertraagt. Maar dat is onzin.

+Lees meer...

De overheid kan zich nu verschuilen achter onwetendheid en vertraagd daarmee het gelijk van de gedupeerden. Bij openheid en transparantie kan er weer gewerkt worden aan het terugwinnen van vertrouwen.

Nu is het net alsof de mijnbouw ellende pas goed begon na Huizinge en dat gaat voor de mensen in het epicentrum winningsgebied niet op. Door de gaswinning is de bodem gedaald en het grondwater verlaagd. De houtenpalen waar oude huizen opgebouwd waren kwamen boven het grondwater te staan. Daardoor rotte deze weg met als gevolg dat de funderingen verzakten en muren gingen scheuren. De eerste schades zijn niet ontstaan door grote bevingen maar door verzakking veroorzaakt door de mijnbouw activiteiten. De overheid maakt nu nog steeds onderscheid tussen beving schade en bodemdaling schade, maar daar hoort spanning schade ook nog bij. Alle drie veroorzaakt door de mijnbouw. Nu wordt gezegd dat de waterhuishouding mede oorzaak is aan de bodem daling en er daarom onderscheid wordt gemaakt. Dit mag dan wel zo zijn. Maar de waterhuishouding is ontregeld door de mijnbouwactiviteiten. Verder is het ook nog zo dat er schade kan ontstaan weken na een beving. Spanning schade ontstaat ten gevolge van de veranderde spanningsvelden in de ondergrond. Een nieuw huis loopt vaak zetting schade op (Spanning schade). Maar dat is na een paar jaar klaar. Wat hier gebeurd is dat telkens na een bodem beweging het spanningsveld veranderd en daardoor blijf je zettingsschade houden tot in de eeuwigheid.

Ja het is tijd dat de overheid met zijn billen bloot gaat.

Daarom onze vraag om de petitie te ondertekenen

J.C.Warink Loppersum Vooruit