U, de petitionaris
Screen shot 2016 02 15 at 23.00.30

Parkeerplaatsen voor scooters

22 ondertekeningen

Amsterdam raakt vol. De automobilisten moeten nu echt inschikken. Om ruimte te maken op de stoep moeten autoparkeerplaatsen opgeofferd worden voor het betaald parkeren van gemotoriseerde tweewielers: scooters, brommers en motoren. Ook de Canta's kunnen daar staan. Ruim baan voor de voetganger!

Petitie

Wij

inwoners en bezoekers van Amsterdam binnen de ring

 

constateren dat:

  • dat de openbare ruimte overvol raakt

  • het dringen op de stoep is; met kinderwagen, rolstoel, rollator, op krukken, gearmd of met een steekkar is er regelmatig geen doorgang mogelijk

  • auto's gemiddeld 23 van de 24 uur stilstaan

  • op de ruimte van één parkeerplaats wel 6 gemotoriseerde tweewielers kunnen staan

  • dat scooters naast fietsenrekken snel beschadigd raken en daarom vaak op de stoep langs de gevel worden geparkeerd

  • een onhandig geplaatste fiets wel, maar een scooter, brommer of motor niet te verplaatsen is (te zwaar, alarm)

 

en verzoeken

  • in elke straat wat autoparkeerplaatsen in te ruimen voor gemotoriseerde tweewielers door met enkele verhoogde stoepranden langs de rijbaan auto's te verhinderen er te parkeren.

  • met speciaal ontworpen tegels (verkeersbord E8e en E8f) tussen die verhoogde stoepranden aan te gegeven dat scooters, brommers en motoren daar (betaald) moeten parkeren en dat fietsers er (dus) niet mogen parkeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
15.05.2022 
Petitionaris:
ReindeR Rustema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het kan in Parijs!

Parijs geeft het voorbeeld met betaald parkeren voor de gemotoriseerde tweewieler. Daar kan het, dus het kan ook in Amsterdam ingevoerd worden.

+Lees meer...

lees verder 'en Français' in Le Parisien 6-7-21

Er worden ook nog eens 60.000 straatparkeerplaatsen opgeheven, meer auto's moeten binnen en ondergronds geparkeerd worden. Tussen 20 oktober 2020 en 15 januari 2021 was er een internetconsulatie over het plan waar dit allemaal bij hoort, met 15.000 bijdrages. Belangrijkste punt van kritiek is dat het leven van arbeiders, het volk en vaklieden duurder wordt zo.

Achtergrond: de opkomst van de gele hesjes werd ook voornamelijk veroorzaakt door een verhoogde milieuaccijns op diesel, omdat je op het Franse platteland volledig afhankelijk bent van je goedkope dieselauto (ooit zwaar aangemoedigd door de Franse staat om de autoindustrie te stimuleren)

07.07.2021

Hoe wordt de stoep weer een stoep voor bewoners? vraagt Doris Voss via Twitter

Doris Voss vraagt:

#dtv Hoe wordt de stoep weer een stoep voor bewoners? Voorstel: 5% van auto-parkeerplekken voor fietsen? #Amsterdam #Buurttop #Vondeldorp pic.twitter.com/AnIL5x7yCd— Doris Voss (@tijdvooreten) October 17, 2016

Oproep deze petitie te tekenen als antwoord:

@tijdvooreten @zeeger eerst de scooters van de stoep en op autoparkeerplaatsen, teken Parkeerplaatsen voor Scooters https://t.co/MzLnhZ59AP— ReindeR Rustema (@rrustema) October 17, 2016 .

17.10.2016