You, the petitioner

Pak de oorzaak aan: verander de banken

7 signatures

De EU leent steeds meer geld aan (bijna-)failliete Euro-landen. Ipv dat dit geld goed besteed wordt, gaat het over het algemeen rechtstreeks naar de banken die te risicovolle investeringen hebben gedaan. Daarom: verander de aansprakelijkheid van banken en hun aandeelhouders.

Petition

We

de bevolking van Nederland, van jong tot oud en ongeacht huidskleur of nationaliteit,

 

observe

dat de manier waarop Nederland en de Europese Unie proberen de financiële crisis te beheersen, niet werkt. Dit aangezien het geld dat aan landen geleend wordt, naar de banken gaat zonder dat het land zelf er beter van wordt - juist niet vaak aangezien landen dan zo draconisch moeten saneren van de EU dat hun toekomstperspectief niet gunstig is terwijl ze het geld dat ze lenen niet nuttig kunnen gebruiken.

 

and request

daarom de oorzaak aan te pakken: de banken. Deze worden telkens gered, zonder dat banken hun beleid lijken aan te passen. Daarom verzoeken wij u dat wanneer banken in Nederland gered/geholpen moeten worden, dit alleen tegen een verplichte nationalisering zonder vergoeding kan zodat aandeelhouders beter over het beleid gaan nadenken. Daarnaast verzoeken wij u dit voorstel ook ter overweging aan uw Europese collega's te geven.

Sign this petition

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
10-09-2016 
Status:
Signable 
Lead petitioner:
Michael Stein 

History

Signatures

Anonymous
over 2 years
jos boersema
Groningen
almost 3 years
W. Cuypers
Schinnen
over 3 years
marc visser
zutphen
voorzitter stg.v.g.b..org
almost 4 years
Anonymous
over 4 years
Anonymous
over 4 years
W. van Rosmalen
Nuenen
gepensioneerd
over 4 years

Updates

No news about this petition yet.