U, de petitionaris
Petitie djerke

Pak crisis en oneerlijke politici aan (burgerinitiatief)

263 ondertekeningen

De aanpak van de huidige crisis kan ook anders. Het is belangrijk dat we erkennen, dat het helpen van frauduleuze of falende banken ten koste van mensen gaat. Djerke, de Nederlander die graag een stem van het volk wil vertegenwoordigen, wil naar eerlijker, helderder en gelijkwaardiger regering's model en strafrechtelijke vervolging van politici die zich bezig houden met belangenverstrengeling, fraude, kiezersbedrog en financieel wanbeleid. U ook? Laat dan voor 31 mei 2013 uw stem horen.

Petitie

Wij

de stem van het volk, vertegenwoordigt door Djerke de Nederlander

 

constateren

dat sinds 2008 onze economie instabiel is geworden waarbij één van de belangrijkste oorzaken, het frauduleuze en falende beleid van particuliere banken en het verkrijgen van financiële overheidssteun, is.

Voor de belastingbetaler resulteerde dit in een lastenverzwaring en inkomsten vermindering sinds januari 2013, terwijl 1 maand later, in februari 2013,bekend werd gemaakt dat er opnieuw een bank, waarbij sprake was van financieel wanbeleid, geholpen werd door onze overheid middels een overname en afschrijving van de uitstaande schuld. Dit terwijl een grote groep belastingbetalers door deze maatregel van redelijke tot ernstige mate, in de problemen komen.

Wij, het volk, hebben hier niet mee ingestemd, noch is onze instemming gevraagd middels een referendum, welke redelijk was geweest gezien de gevolgen voor de Nederlandse belastingbetaler naar aanleiding van bovenstaande feiten.

Tevens hebben we geconstateerd dat er met betrekking tot de overheid, aangaande deze kwestie, sprake is van financieel wanbeleid, welke grote gevolgen voor de belastingbetaler hebben gebracht en hen onnodige consequenties hebben opgeleverd.

 

en verzoeken

*Onderzoek door een onafhankelijke commissie bestaande uit deskundigen en burgers, naar fraude, financieel wanbeleid, kiezersbedrog en belangen verstrengeling van de gehele Nederlandse regering, in heden, verleden en toekomst, resulterend in ontslag en strafrechtelijke vervolging

*Nationalisering van de bank

*Banken te laten failliet gaan als zij falen, zoals bedrijven en huishoudens ook failliet gaan als zij falen en anderzijds eerst de instemming van het volk te vragen tot een beslissing anderzijds.

*Referendum waardoor de mensen om hun eigen economische systeem te bepalen

*Strafrechtelijke vervolging, ontslag en indien toepasselijk opsluiting van verantwoordelijke partijen zoals banken, instellingen en parlementsleden.

*Herschrijven van de grondwet door het volk

*Erkent wordt, dat het helpen van frauduleuze banken ten koste van mensen gaat.

*Kiezersbedrog, strafbaar wordt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Organisatie:
Djerke, de nederlander 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen