You, the petitioner

Overledenen terug naar land van herkomst als laatste rustplaats

80 signatures

Vanwege religieuze redenen is het belangrijk dat overledenen in het land van herkomst begraven worden. Het is hartverscheurend voor de nabestaanden dat de lichamen op dit moment onder andere op Schiphol ondergebracht worden, wachtende wat er gaat gebeuren. Wij verzoeken de overheid om hier gehoor aan te geven.

Petition

We

Nabestaanden van overleden Nederlanders van onder andere Marokkaanse afkomst.

 

observe

  • De lichamen van overledenen zijn nu op diverse plaatsen in Nederland, waaronder diverse moskee├źn of Schiphol ondergebracht.
  • Dit gaat in tegen het geloof
  • Het stagneert tevens de verwerking van persoonlijk verdriet.
  • De overledenen hebben jarenlang meegewerkt aan de opbouw van Nederland en hun uitvaartverzekering voldaan, in de hoop hun laatste rustplaats te kunnen vinden in het land van herkomst.

 

and request

Dat er ook in tijden van Corona, aan onze (islamitische) medemens gedacht wordt en dat er hiervoor vliegtuigen beschikbaar worden gemaakt. De laatste wens van de overledene en zijn/haar nabestaanden zien we graag ingewilligd.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2020-06-23 
Lead petitioner:
Dounia Kaddour 
Website:

History

Signatures