U, de petitionaris
1959 vespa vba 150

'Oude' scooters niet verbannen uit Amsterdam

36 ondertekeningen

De gemeente Amsterdam wil scooters die gebouwd zijn voor 2011 uit de stad verbannen, omdat ze milieu onvriendelijk zouden zijn. Dit treft ook zuinige en schone 4-takt scooters. Veertigduizend scooterrijders (65% van alle scooters) in de stad worden door deze maatregel op kosten gejaagd en gedupeerd. Zij voldoen namelijk niet aan de eisen die de wethouder van Duurzaamheid hen per 2018 zou stellen.

Door deze petitie te ondertekenen, verklaart u zich tegen deze maatregel. Als er al scooters uit de stad geweerd moeten worden, dan moet gekeken worden naar de vervuiling, niet naar de leeftijd.

Petitie

Wij

Scooterbezitters van Amsterdam

 

constateren

Dat de gemeente Amsterdam scooters, die gebouwd zijn voor 2011 uit de stad wil verbannen, omdat ze milieu onvriendelijk zouden zijn. Veertigduizend scooterbezitters in de stad worden door deze maatregel op kosten gejaagd en gedupeerd. De maatregel is disproportioneel en treft de verkeerde mensen. Niet bouwjaar, maar vervuiling zou maatgevend moeten zijn.

 

en verzoeken

Af te zien van deze maatregel

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
27-06-2016 
Petitionaris:
Stop het Scooter Pesten 
Organisatie:
Stop het Scooter Pesten 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen