U, de petitionaris
Th 2707266246

Organiseer een burgerberaad over het klimaat in Dordrecht

130 ondertekeningen

“Er zijn zoveel vraagstukken die te belangrijk zijn om alleen aan politici over te laten. We onderschatten onze inwoners. Daar zit veel kennis en ervaring en de meeste mensen zijn heel redelijk als ze betrokken worden”. (Eva Rovers in “Nu is het aan ons”, 2022)

Wij, vijf bezorgde burgers verzameld in een werkgroep, denken dat onze mooie parlementaire democratie inmiddels wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Zij heeft ons veel gebracht, maar juist met ingewikkelde problemen die een lange adem vergen blijkt onze huidige democratie niet of nauwelijks uit de voeten te kunnen. De stapel hoofdpijndossiers groeit en groeit. Stikstof, klimaat, vluchtelingen, en huisvesting, om er maar een paar te noemen.

Hoog tijd om iets anders te proberen. Tientallen gemeentes gingen Dordrecht voor bij het instellen van zogenaamde burgerberaden, waarbij een voldoende groot panel van willekeurig gelote burgers voldoende tijd en aandacht krijgen om zich te buigen over één van die vele hete hangijzers. Wij van de Werkgroep Burgerberaad Dordrecht stellen als thema voor een pilot voor:

‘Welke maatregelen zijn nodig om Dordrecht zo snel mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk 2040, op alle terreinen klimaatneutraal te krijgen?’

De exacte formulering zal uiteindelijk in het burgerberaad zelf nader bepaald worden.

Vind u ook dat Dordrecht, waar Holland ooit op gang kwam, haar verantwoordelijkheid moet nemen en een pilot met een burgerberaad moet houden?

Steun dan onze petitie.

Werkgroep Burgerberaad Dordrecht Hans van Herwijnen, Gerda Bosdriesz, Marian Pater, Hidde van de Weg & David Klein

Petitie

Wij

Betrokken inwoners van Dordrecht

 

constateren dat:

  • Dat klimaat een onderwerp is dat iedereen zal raken;
  • Dat het klimaatprobleem om snelle en grootschalige maatregelen vraagt;
  • Dat inwoners langdurig de gevolgen van de maatregelen en het veranderend klimaat zullen ondervinden;
  • Er veel kennis en expertise bij inwoners aanwezig is.

 

en verzoeken

een burgerberaad te organiseren over klimaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Dordrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2023 
Petitionaris:
Werkgroep burgerberaad Dordrecht 
Organisatie:
Werkgroep burgerberaad Dordrecht 

Geschiedenis

Ondertekeningen