U, de petitionaris
Trik   petitie qatar2022

Oranje moet het WK voetbal 2022 in Qatar boycotten

359 ondertekeningen

Uit onderzoek van The Guardian blijkt dat er in Qatar al 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen door de barre omstandigheden bij de bouw van de stadions voor het WK2022. Wij vinden dat de KNVB een duidelijk statement moet maken tegen uitbuiting en moderne slavernij en daarom het WK moet boycotten. Ben jij ook tegen uitbuiting en moderne slavernij? Teken dan de petitie en deel deze onder je vrienden. Zo kunnen we samen de KNVB laten inzien dat meedoen geen optie is.

Petitie

Wij

Iedereen die tegen deelname is van het Nederlands Elftal aan het WK 2022 in Qatar

 

constateren

  • Uit een onderzoek van The Guardian is gebleken dat er in Qatar al 6500 arbeidsmigranten omgekomen door de barre arbeidsomstandigheden bij de bouw van de stadions voor het WK 2022.
  • Iedereen roept dat het niet kan, maar niemand doet wat.
  • De spelers van het Nederlands Elftal en de KNVB hullen zich in stilzwijgen.

 

en verzoeken

Genoeg is genoeg! Wij vinden dat de KNVB het WK 2022 in Qatar moet boycotten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
sportfederatie 
Petitieloket:
Einddatum:
23-02-2021 
Petitionaris:
Bert Talens 
Organisatie:
Panenka Magazine 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hoofddoel petitie Panenka Magazine: maatschappelijk verantwoord ondernemen FIFA

Panenka Magazine is een crossmediaal tijdschrift op gebied van voetbalcultuur. Onze drie pijlers zijn voetbalromantiek, fancultuur en stadionbeleving.

+Lees meer...

We publiceren sinds 2014 één maal per kwartaal een fysiek magazine in Nederland en België en geven ook een tijdschrift uit in Japan. Voorts zijn we actief op de sociale media (o.a. ruim 100.000 volgers bij negen Facebookkanalen).

Panenka kijkt anders naar de belangrijkste bijzaak van de wereld. Onze verhalen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, maar niet over transferbedragen, tactieken en wedstrijdanalyses. Bij Panenka draait alles om de liefde voor het spelletje, van amateur tot prof, van supporter tot verzamelaar. Wij gaan op zoek naar voetbalerfgoed en de sociaal-maatschappelijk betekenis ervan en nemen onze lezers mee op onze avonturen.

Onze zienswijze brengt ook met zich mee dat we kritisch kijken naar de macht van het grote geld. Al jaren ageren wij tegen het moderne voetbal en corruptie binnen de UEFA , FIFA, IOC. Nu uit onderzoek van The Guardian blijkt dat er al minimaal 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen tijdens de stadionbouw in Qatar is voor ons de maat meer dan vol. Dit is nu al het bloedigste WK ooit. Wij pleiten voor een boycot van het Nederlands Elftal aan dit WK. Een boycot houdt niet in dat we compensatie voor de nabestaanden van de slachtoffers uitsluiten.

Een daadwerkelijke boycot van het WK is niet ons hoofddoel, dan wel dat er een duidelijk statement gemaakt wordt richting de KNVB: de grote voetbalbonden moeten eindelijk eens op de schop, en maatschappelijk verantwoord ondernemen, met het oog op de toekomst en dus rekening houdend met mensenrechten, milieu en andere maatschappelijke problemen. Opdat in de toekomst toewijzingen van evenementen en bijv. verdeling van de gelden gebeurt volgens eerlijke principes.

26-02-2021