U, de petitionaris
Myphoto 13   kopie

Oproep voor behoud brugwachtershuisje op de Socratesbrug te Utrecht

108 ondertekeningen

Oproep voor het behoud van het brugwachtershuisje op de Socratesbrug. Dit karakteristieke huisje, tussen Transwijk en Rivierenwijk in, staat op de lijst om gesloopt te worden. Weer een stukje historie uit beeld, en dit, terwijl het juist het beleid van de stad is om ons stadsbeeld te beschermen!

Petitie

Wij

Inwoners en sympathisanten van Utrecht die opkomen voor het behoud van het historische stadsbeeld

 

constateren

Dat het brugwachtershuisje op de Socratesbrug op de lijst staat om gesloopt te worden en er hiermee een stukje historie uit beeld verdwijnt, terwijl het juist het beleid van de gemeente Utrecht is om het stadsbeeld te beschermen.

Dat de gemeente het verouderde huisje vervangt door een goedkopere voorziening i.p.v. het op te knappen en te investeren in wat er is en te kiezen voor herbestemming en het zo te behouden als aanwinst voor de stad.

Dat het zonde is dat een karakteristiek beeld van de stad moet verdwijnen terwijl er aanvaardbaarder en duurzamere oplossingen mogelijk zijn dan het eenvoudigweg slopen van alles wat verouderd is. Wat eenmaal weg is komt niet meer terug...

 

en verzoeken

Wij verzoeken het brugwachtershuisje op de Socratesbrug te behouden voor de buurt en ons stadsbeeld. Bij een brug hoort nu eenmaal een brugwachtershuisje!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
21-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Claudia C. ten Hoeve 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Voor het laatste nieuws, kijk op www.facebook.com/hartkado.nu

12-11-2013