You, the petitioner
Naturalisatie 3

Oproep om de pardonners te naturaliseren

1,780 signatures

Voormalige vluchtelingen die in 2007 een pardonvergunning hebben gekregen moeten een gelegaliseerde geboorteakte en een paspoort overleggen om Nederlander te worden. Landen van herkomst zijn onveilig en bovendien bestaan de documenten niet eens of weigeren de autoriteiten deze af te geven.

Petition

We

28.000 voormalige vluchtelingen die in 2007 een pardonvergunning hebben gekregen.

 

establish that:

dat het voor velen onder ons praktisch onmogelijk is om te naturaliseren wegens de bovengenoemde redenen. Om aan een geboorte-akte en paspoort te komen, moeten velen van ons met gevaar voor eigen leven terugreizen naar de landen van herkomst. Van het overleggen van deze papieren waren we niet voor niets vrijgesteld toen we onder het pardon vielen. Onze identiteit is bovendien al vastgesteld door middel van uitgebreid onderzoek.

 

and request

de Nederlandse regering om deze onmogelijke eisen los te laten,en pardonners net als andere vluchtelingen, vrij te stellen. Dan kunnen wij meedoen als volwaardige burgers. Pas dan hebben we stemrecht,kunnen we dienen in het Nederlandse leger, politie agent worden, of een baan aannemen waarvoor we moeten reizen, en kunnen we een hypotheek afsluiten. We voelen ons Nederlander, maar Nederlander wórden zal met het huidige beleid nooit lukken.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-20 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Sewa & Ghada Saleh 
Website:

History

Signatures

Updates

Vluchtelingenwerk Nederland ondersteunt de petitie van de pardonners

Pardonners voeren actie om Nederlander te mogen worden Een groep mensen die in 2007 een pardonvergunning kreeg, voert actie om Nederlander te mogen worden. Sinds vorig jaar juni (vijf jaar na het verkrijgen van hun verblijfsvergunning) mogen zij naturaliseren.

+Read more...

Er worden echter onmogelijke eisen gesteld, zodat een Nederlands paspoort krijgen voor velen van hen niet haalbaar is. Daarom zijn ze een petitie gestart.   Onmogelijk om aan papieren te komen VluchtelingenWerk ondersteunt deze petitie van harte. Ariane den Uyl, beleidsmedewerker: "Om te kunnen naturaliseren zijn een geboorteakte en een geldig paspoort nodig. Voor veel pardonners is het echter onmogelijk om aan deze papieren te komen. Je kunt aan een Iraakse christen toch niet vragen om terug te gaan naar onveilig Bagdad?"  Zonder een Nederlands paspoort kan deze groep mensen nooit stemmen, bepaalde beroepen bij het leger of de politie niet uitoefenen en bijvoorbeeld geen hypotheek afsluiten. Den Uyl: "Ook zien we dat in de praktijk mensen zonder Nederlands paspoort minder makkelijk aan een baan kan komen."   Eisen moeten versoepeld worden Ook VluchtelingenWerk vindt dat de eisen om te kunnen naturaliseren versoepeld moeten worden. Voor pardonners moeten dezelfde eisen gelden als voor andere vluchtelingen, zij zijn immers vrijgesteld van deze documenten. We roepen daarom iedereen op om deze petitie te tekenen. VluchtelingenWerk kaartte deze problemen al eerder aan in de media. Kijk hier naar een item uit het NOS Journaal van september 2012.

Bron: Pardonners voeren actie om Nederlander te mogen worden
2013-07-05