U, de petitionaris

Openluchtbad De Papiermolen het hele jaar open

323 ondertekeningen

Het buiten zwemmen het hele jaar door is in een bad in Amsterdam mogelijk. Voor het prachtige monumentale zwembad de Papiermolen zou dat ook gewenst zijn. Een korte inventarisatie bij badgasten leert dat veel zwemmers hier voor zijn.

Petitie

Wij

Zwemmers in de Papiermolen zouden het toejuichen wanneer dit zwembad ook het hele jaar open is.

 

constateren dat:

Dat het zo is dat het zwembad helaas niet te gebruiken is van september tot april, terwijl veel zwemmers dit wel erg graag willen.

 

en verzoeken

Het zwembad de Papiermolen ingaande september 2021 voortaan het hele jaar open te stellen voor zwemmers.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Groningen 
Petitieloket:
Einddatum:
23.08.2021 
Petitionaris:
Annette van der Veen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vandaag 200 handtekeningen

Vandaag is de grens van 200 handtekeningen bereikt. Heel fijn dat je de petitie hebt getekend.

+Lees meer...

Het streven is om 1000 handtekeningen te verwerven en dit dan te verstrekken aan de verantwoordelijke wethouder. In de wandelgangen van de Papiermolen worden opmerkingen gemaakt dat het financieel niet uit kan om de uren te verruimen, maar een zwembad kan financieel nooit uit. Wel zou het zo kunnen zijn dat meer mensen blijven bewegen, dat geeft gezondheidswinst en minder kosten in de gezondheidszorg. Met harde cijfers is dit natuurlijk niet te onderbouwen. Het is een politieke keuze. Ook wordt er gesteld dat de Papiermolen onderhouden moet worden in de wintermaanden. Dat zal zeker zo zijn, maar zeven tot acht maanden onderhoud en dan vier tot vijf maanden open in de zomer? Campings en vakantieparken hebben hun buitenbaden vaak een half jaar open vanaf 1 april. De Papiermolen is in ieder geval nu te kort open. Helaas zijn we er nog niet en hopelijk kunnen de mensen uit je eigen netwerk deze petitie ook tekenen of uit betrokkenheid, of uit liefde/ vriendschap voor jou of gewoon uit solidariteit.

25.06.2021