You, the petitioner
Img 20200404 234044

Open de sportscholen

3,263 signatures

Fitnessfanaten hebben allemaal moeite met de sluiting van de gyms.

Naast het feit dat er door corona een aanwijsbare reden voor is, draagt fitness ook bij aan een gezonde levensstijl.

Ik ben van mening dat sportscholen best weer open kunnen als men aan kan tonen niet besmet te zijn met het coronavirus. Dat zou kunnen door testen af te nemen en de resultaten bij de sportschool te overhandigen.

Petition

We

De sporters, een van de gezondste groep mensen in de wereld, willen dat sportscholen en fitnessclubs zo snel mogelijk weer opengaan.

 

observe

  • Dat Nederland weliswaar afstand moet houden met betrekking tot het virus.

  • Toch kunnen we ook het gebruik van fitnessaparatuur verantwoord maken.

  • Dit kan door elke oefening te desinfecteren, voor het sporten de handen te wassen en maximaal 1 persoon bij een apparaat.

  • Naast het feit dat dit mentaal goed is, is het ook fysiek een voordeel. Nu naar buiten is gekomen dat 90% van de mensen op de IC kampt met overgewicht, is het her-openen van sportscholen helemaal essentieel.

 

and request

Het zo snel mogelijk her-openen van fitness en alles wat hiermee te maken heeft.

The answer

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Ro de fitnessman 

History

Signatures

Updates

Sportscholen open vanaf 19 mei

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand.

+Read more...

Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Bron: Rijksoverheid.nl

2021-05-17