U, de petitionaris
Screen shot 2021 05 05 at 7.58.11 pm

Open 'de Hortus', een veilig park in het hart van de stad

71 ondertekeningen

De Botanische tuin is een oase in de drukte van de binnenstad. Een plek waar men veilig is van hardlopers, fietsers, frisbees en rolschaatsen. Teken deze petitie om dit pareltje in het zonnetje te zetten.

In English

Petitie

Wij

inwoners

 

constateren

  • De Hortus is een mooi park waar iedereen zich veilig kan voelen
  • Vooral nu dat andere parken overstromen met mensen is er de urgentie om rustige buitenplekken te creĆ«ren voor minder validen, voor mensen die op krukken moeten lopen of slecht ter been zijn. Een plek waar je buiten kan zijn in rust.
  • Mensen die niet goed ter been zijn hebben net zo veel recht om buiten van de natuur te genieten.
  • Een veilige plek om buiten te zijn is essentieel voor de mentale en emotionele gezondheid van de mensen.
  • Terwijl in het Amsterdamse Bos honderden mensen bij elkaar in de rij mogen staan is het gek dat en plek als de Hortus niet open mag.

 

en verzoeken

een veilige plek in de buitenlucht en dat de buitentuin van 'de Hortus' opengaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
03-08-2021 
Petitionaris:
Lydia Muijen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hoera, de Hortus gaat weer open!

Hoera, de Hortus gaat weer open! De afgelopen weken heeft de lente haar intrede gedaan. Overal waar je kijkt zie je frisgroene bomen en kleurrijke bloemen.

+Lees meer...

De Hortus is een buitenlocatie, genoeg ruimte dus om veilig te genieten van uw bezoek. De kassen blijven voorlopig helaas nog even gesloten.

Wij kijken er naar uit om onze Vrienden, buurtbewoners en andere liefhebbers weer te mogen ontvangen. Vanaf woensdag 19 mei is iedereen weer welkom. In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over je bezoek. Kom je ook? Maak meteen een online reservering!

Om de Hortus te bezoeken is het verplicht een starttijd van bezoek te reserveren; binnen deze 30 minuten kun je de tuin betreden, daarna mag je uiteraard zolang blijven als je wilt. Ook leden van de Vriendenvereniging moeten een reservering maken. Zonder gereserveerde starttijd kunnen wij toegang tot de Hortus helaas niet garanderen.

Reserve your spot: https://tickets.dehortus.nl/Exhibitions/Register?id=300572A6-8490-EA11-A2E0-D9C772E4E9DA&refresh=y&language=NL

Op deze manier kunnen wij de bezoekersstroom spreiden en willen wij lange rijen en drukte bij de kassa voorkomen. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers en medewerkers staan bij een bezoek natuurlijk voorop.

17-05-2021

Leuk nieuws!

Het "terras is weer dagelijks geopend tussen 12:00 en 18:00 uur. De perfecte plek om te ontspannen, een hapje te eten en te genieten van een prachtig botanisch uitzicht. Het is mogelijk om ter plekke te reserveren of even bellen op 020 7025 405.

Let op: de tuin en kassen van de Hortus blijven [helaas] gesloten, de komende weken is er alleen toegang tot het terras en de Oranjerie.

+Lees meer...

Je hoeft daarom tijdelijk geen entree te betalen voor een bezoek aan het terras."

05-05-2021