U, de petitionaris
Bpc logo

Ook noodzakelijke zorg door chiropractoren bij acute en chronische pijnklachten

24.708 ondertekeningen

Chiropractoren mogen in verband met de coronamaatregelen geen patiënten meer behandelen, ook niet die met acute- of chronische pijnklachten en ook niet bij mensen die werken in cruciale beroepen zoals (ambulance)verpleegkundigen, artsen, brandweer, politie etc.

Petitie

Wij

patiënten die niet zonder chiropractie kunnen functioneren en familie/vrienden

 

constateren dat:

  • dat patiënten met acute en chronische pijnklachten niet behandeld kunnen worden door hun chiropractor.
  • Hierdoor hebben veel mensen langdurig en onnodig ernstige klachten.
  • Met als gevolg dat zij minder of soms niet meer kunnen functioneren.
  • Dit geldt ook voor patiënten in cruciale beroepen, die nu met meer werkdruk zitten dan ooit, maar hun broodnodige behandeling bij de chiropractor, die heel veel mensen op de been houdt, moeten ontberen.

 

en verzoeken

de coronamaatregelen aan te passen en chiropractoren toe te staan patiënten met acute pijnklachten, chronische klachten en patiënten werkzaam in cruciale beroepen te behandelen, zolang de richtlijnen van het RIVM en persoonlijke beschermingsmiddelen worden toegepast. Chiropractoren zijn eerstelijns zorgverleners en zijn uitstekend in staat de noodzaak van de behandeling te beoordelen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
16-06-2021 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
B. Doeven 
Organisatie:
Belangenvereniging voor Patiënten Chiropractie 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ondertekenen blijft belangrijk!

Om bij een volgende lockdown niet weer aan de zijlijn te staan, blijft het verstandig de petitie te tekenen tot zeker 40.000 ondertekeningen. Pas bij dit aantal mogen wij de petitie aan de minister overhandigen en leggen we gewicht in de schaal om ook chiropractie in de categorie (para)medische zorg te laten vallen i.p.v.

+Lees meer...

contactberoep.

24-03-2021

Inmiddels meer dan 10.000 ondertekeningen!

Helpen jullie mee door de petitie verder te delen? Zodat chiropractoren in Nederland ook zo snel mogelijk weer zorg kunnen verlenen aan al hun 100 duizenden patiënten met pijnklachten? Wist u dat chiropractie in o.a België, UK, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Noorwegen wel reguliere zorg is en zij dus gewoon hun zorg kunnen blijven verlenen?

Op 28 december 2020 hebben we een verzoek tot zorg verlenen ingediend bij de Minister van VWS, Minister voor Medische zorg, Commissie VWS en de heer H. van Faassen, directeur - programma-directie COVID-19. 6 januari 2021 zagen we online een niet onderbouwde standaard afwijzing.

+Lees meer...

7 januari hebben we als reactie opnieuw een verzoek tot zorg verlenen ingediend. En verwachten een onderbouwd en hopelijk positief antwoord. Zodat tienduizenden / honderdduizenden patiënten die nu geen zorg meer kunnen ontvangen weer geholpen kunnen worden!

08-01-2021

Chiropractoren vallen opnieuw buiten de boot

Chiropractoren vallen opnieuw, net als in maart dit jaar, buiten de boot en mogen in verband met de opgelegde coronamaatregelen geen patiënten meer behandelen, ook niet die met acute- of chronische pijnklachten en ook niet bij mensen die werken in cruciale beroepen zoals (ambulance)verpleegkundigen, artsen, brandweer, politie etc.

Teken de petitie en laat de overheid weten dat chiropractoren, net als fysiotherapeuten en huisartsen, noodzakelijke zorg willen bieden aan mensen met acute en chronische pijnklachten.

17-12-2020