You, the petitioner
Bpc logo

Ook noodzakelijke zorg door chiropractoren bij acute en chronische pijnklachten

24,708 signatures

Chiropractoren mogen in verband met de coronamaatregelen geen patiënten meer behandelen, ook niet die met acute- of chronische pijnklachten en ook niet bij mensen die werken in cruciale beroepen zoals (ambulance)verpleegkundigen, artsen, brandweer, politie etc.

Petition

We

patiënten die niet zonder chiropractie kunnen functioneren en familie/vrienden

 

establish that:

  • dat patiënten met acute en chronische pijnklachten niet behandeld kunnen worden door hun chiropractor.
  • Hierdoor hebben veel mensen langdurig en onnodig ernstige klachten.
  • Met als gevolg dat zij minder of soms niet meer kunnen functioneren.
  • Dit geldt ook voor patiënten in cruciale beroepen, die nu met meer werkdruk zitten dan ooit, maar hun broodnodige behandeling bij de chiropractor, die heel veel mensen op de been houdt, moeten ontberen.

 

and request

de coronamaatregelen aan te passen en chiropractoren toe te staan patiënten met acute pijnklachten, chronische klachten en patiënten werkzaam in cruciale beroepen te behandelen, zolang de richtlijnen van het RIVM en persoonlijke beschermingsmiddelen worden toegepast. Chiropractoren zijn eerstelijns zorgverleners en zijn uitstekend in staat de noodzaak van de behandeling te beoordelen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-16 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
B. Doeven 
Organisation:
Belangenvereniging voor Patiënten Chiropractie 
Website:

History

Signatures

Updates

Ondertekenen blijft belangrijk!

Om bij een volgende lockdown niet weer aan de zijlijn te staan, blijft het verstandig de petitie te tekenen tot zeker 40.000 ondertekeningen. Pas bij dit aantal mogen wij de petitie aan de minister overhandigen en leggen we gewicht in de schaal om ook chiropractie in de categorie (para)medische zorg te laten vallen i.p.v.

+Read more...

contactberoep.

2021-03-24

Inmiddels meer dan 10.000 ondertekeningen!

Helpen jullie mee door de petitie verder te delen? Zodat chiropractoren in Nederland ook zo snel mogelijk weer zorg kunnen verlenen aan al hun 100 duizenden patiënten met pijnklachten? Wist u dat chiropractie in o.a België, UK, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Noorwegen wel reguliere zorg is en zij dus gewoon hun zorg kunnen blijven verlenen?

Op 28 december 2020 hebben we een verzoek tot zorg verlenen ingediend bij de Minister van VWS, Minister voor Medische zorg, Commissie VWS en de heer H. van Faassen, directeur - programma-directie COVID-19. 6 januari 2021 zagen we online een niet onderbouwde standaard afwijzing.

+Read more...

7 januari hebben we als reactie opnieuw een verzoek tot zorg verlenen ingediend. En verwachten een onderbouwd en hopelijk positief antwoord. Zodat tienduizenden / honderdduizenden patiënten die nu geen zorg meer kunnen ontvangen weer geholpen kunnen worden!

2021-01-08

Chiropractoren vallen opnieuw buiten de boot

Chiropractoren vallen opnieuw, net als in maart dit jaar, buiten de boot en mogen in verband met de opgelegde coronamaatregelen geen patiënten meer behandelen, ook niet die met acute- of chronische pijnklachten en ook niet bij mensen die werken in cruciale beroepen zoals (ambulance)verpleegkundigen, artsen, brandweer, politie etc.

Teken de petitie en laat de overheid weten dat chiropractoren, net als fysiotherapeuten en huisartsen, noodzakelijke zorg willen bieden aan mensen met acute en chronische pijnklachten.

2020-12-17