U, de petitionaris
20160614 214505

Onduidelijke en hoge servicekosten van ticketbureaus afschaffen

109 ondertekeningen

Bij het kopen van kaarten voor concerten, theater, festivals, etc. zijn er volstrekt onduidelijke “servicekosten” die doorberekend worden. Het monopolie van ticketbureau's op kaartverkoop is de reden van deze kostenverhogingen die muziekliefhebbers moeten betalen wil je naar je concert of theater.

Petitie

Wij

Muziek-, theater-, festival-, en concertliefhebbers,

 

constateren dat:

  • dat er bij het kopen van concert-, theatertickets volstrekt onduidelijke “servicekosten” doorberekend worden.
  • deze kosten variabel en niet inzichtelijk zijn en in het slechtste geval nog eens bijna 23% boven de kaartprijs uitkomen.
  • je deze servicekosten verplicht betalen moet wil je een kaart kunnen kopen.

Meer info: http://feddemonsma.nl/2016/08/servicekosten/

 

en verzoeken

  • de Minister van Economische Zaken en de Tweede Kamerleden maatregelen te nemen om servicekosten bij aankoop van kaarten inzichtelijk te maken, in redelijkheid te beperken en te reguleren.

  • Het monopolie op kaartverkoop van ticketbureau's moet doorbroken zodat er een transparante eerlijke en uniforme prijs tot stand kan komen voor servicekosten en muziekliefhebbers niet alleen als melkkoe van ticketbureau's naar concerten en theater kunnen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
31-03-2020 
Petitionaris:
-  
Organisatie:
Muziekliefhebbers Inc. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Tweet van @opiniestukken over de opiniestuk bij petitie

Bij deze opinie https://t.co/EWQPaAZn9d hoort deze petitie: Schaf hoge servicekosten ticketbureaus af https://t.co/zwICRoad6G via @petities— Opiniestukken (@Opiniestukken) August 29, 2016 .

29-08-2016

Opiniestukken.nl: Hoge servicekosten ticketbureaus door monopolie

26 augustus 2016 | door: Fedde Monsma, Muziekliefhebber

Hoge servicekosten ticketbureaus door monopolie

Bij het kopen van kaarten voor concerten zijn er volstrekt onduidelijke “servicekosten” die doorberekend worden. Het monopolie op kaartverkoop kan wel eens de reden zijn van deze kostenverhogingen. "Het riekt naar misbruik van de machtspositie van ticketbureaus"

De consumentenbond publiceerde...

+Lees meer...
29-08-2016