You, the petitioner
20160614 214505

Onduidelijke en hoge servicekosten van ticketbureaus afschaffen

109 signatures

Bij het kopen van kaarten voor concerten, theater, festivals, etc. zijn er volstrekt onduidelijke “servicekosten” die doorberekend worden. Het monopolie van ticketbureau's op kaartverkoop is de reden van deze kostenverhogingen die muziekliefhebbers moeten betalen wil je naar je concert of theater.

Petition

We

Muziek-, theater-, festival-, en concertliefhebbers,

 

establish that:

  • dat er bij het kopen van concert-, theatertickets volstrekt onduidelijke “servicekosten” doorberekend worden.
  • deze kosten variabel en niet inzichtelijk zijn en in het slechtste geval nog eens bijna 23% boven de kaartprijs uitkomen.
  • je deze servicekosten verplicht betalen moet wil je een kaart kunnen kopen.

Meer info: http://feddemonsma.nl/2016/08/servicekosten/

 

and request

  • de Minister van Economische Zaken en de Tweede Kamerleden maatregelen te nemen om servicekosten bij aankoop van kaarten inzichtelijk te maken, in redelijkheid te beperken en te reguleren.

  • Het monopolie op kaartverkoop van ticketbureau's moet doorbroken zodat er een transparante eerlijke en uniforme prijs tot stand kan komen voor servicekosten en muziekliefhebbers niet alleen als melkkoe van ticketbureau's naar concerten en theater kunnen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-31 
Lead petitioner:
-  
Organisation:
Muziekliefhebbers Inc. 
Website:

History

Signatures

Updates

Tweet van @opiniestukken over de opiniestuk bij petitie

Bij deze opinie https://t.co/EWQPaAZn9d hoort deze petitie: Schaf hoge servicekosten ticketbureaus af https://t.co/zwICRoad6G via @petities— Opiniestukken (@Opiniestukken) August 29, 2016 .

2016-08-29

Opiniestukken.nl: Hoge servicekosten ticketbureaus door monopolie

26 augustus 2016 | door: Fedde Monsma, Muziekliefhebber

Hoge servicekosten ticketbureaus door monopolie

Bij het kopen van kaarten voor concerten zijn er volstrekt onduidelijke “servicekosten” die doorberekend worden. Het monopolie op kaartverkoop kan wel eens de reden zijn van deze kostenverhogingen. "Het riekt naar misbruik van de machtspositie van ticketbureaus"

De consumentenbond publiceerde...

+Read more...
2016-08-29