You, the petitioner
Menstruatie verlof kalender 1200x630

Onderzoek toont aan dat menstruatieverlof een must is

2,341 signatures

  • Gemiddeld houdt een vrouw slechts 50% energie over op het moment dat ze menstrueert.

  • 90% van de vrouwen heeft behoefte aan RUST tijdens de zwaarste dagen van haar menstruatie.

  • De meeste vrouwen denken dat doorgaan de enige optie is.

Menstruatieverlof helpt vrouwen om deze rust wel te kunnen nemen.

Petition

We

Jonge meiden, volwassen vrouwen en mannen die bewust zijn van wat vrouwen ervaren als ze menstrueren

 

observe

  • Vrouwen houden tijdens hun menstruatie gemiddeld maar 50% van hun energie over en 61% van de vrouwen slikt pijnstillers slikt überhaupt de dag door te komen.

  • Vrouwen staan hun 'mannetje' wel maar zij zijn geen mannen. Het maandelijkse ongemak lijkt, door de nog steeds bestaande mannenwereld, afgedaan te worden met: niet zeuren en doorgaan. Zelfs vrouwen zijn dit gaan geloven.

  • Uit onderzoek blijkt dat rusten tijdens de zwaarste dag van de menstruatie, leidt tot sneller herstel, hogere productiviteit en levensvreugde. Het doet recht aan wat vrouwen nodig hebben.

  • Menstrueren is een natuurlijk proces. Rusten ook als je je beroerd voelt en de helft van je energie over hebt. Dit negeren leidt tot ziekteverzuim.

 

and request

In China, Korea, Japan en Engeland, is menstruatievelof bij wet geregeld. Dit willen wij ook in Nederland.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-04-30 
Lead petitioner:
Peter de Vroed 
Organisation:
www.men-struatie.nl 
Website:

History

Signatures

Updates

Nieuw leven

3 jaar geleden starten wij deze petitie. In die drie jaar is er enorm veel meer aandacht en bewustzijn gekomen op de invloed van de menstruatiecyclus.

+Read more...

Er zijn onderzoeken gedaan onder inmiddels meer dan 70.000 vrouwen. Nu is het tijd om deze petitie nieuw leven in te blazen. Uit alle onderzoeken blijkt namelijk dat menstruatieverlof voor veel vrouwen echt nodig is.

Daarnaast blijkt het enorm hard nodig dat er meer educatie gegeven gaat worden op scholen en binnen bedrijven. Mannen en vrouwen zijn niet gelijk en hebben verschillende behoeftes. https://www.men-struatie.nl/programmas

Wij hebben de indientijd van de petitie verlengd. Deel hem a.u.b. en laten we er samen voor zorgen dat het bewustzijn en de kennis groeit. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig maar zeker niet gelijk

2019-11-10

De Menstruatie op scholen

Veel jonge meiden hebben veel last van hun menstruatie. Op scholen is er vaak niet veel begrip voor.

+Read more...

Daarom is het nu mogelijk om de Men-Struatie challenge op school uit te nodigen. Zo kunnen leraren en schoolbestuur ervaren wat het is om tijdens de menstruatie in de klas te zitten of te moéten gymmen. Kijk op www.men-struatie.nl/scholen

2017-11-21

De GROTE menstruatie quiz

Wie weet er meer van de menstruatiecyclus, jij of jouw partner? Doe de QUIZ!

Doe de quiz

Het boek is nu ook uit als paperback.

lees het boek.

2016-11-14