U, de petitionaris

Onderzoek luchtvaart per zeppelin

13 ondertekeningen

Terwijl #vliegschaamte een goede kans maakt om woord van het jaar te worden, en we zien dat de weerstand tegen fossiele luchtvaart groeit in politiek en samenleving, is het tijd voor een wenkend perspectief. Dat wenkend perspectief kan zijn: de terugkeer van de zeppelin. #Schiphol #Lelystad #KLM

Petitie

Wij

burgers van Nederland

 

constateren

  • dat de bezorgdheid over fossiele luchtvaart groeit in politiek en samenleving. Zorgen over het klimaat, geluidsoverlast en de stikstofcrisis dragen bij aan de urgentie na te denken over radicaal andere vormen van luchtvaart.

  • De terugkeer van de zeppelin biedt mogelijk zo'n wenkend perspectief. Zeppelins zijn schoon, stil, supergaaf en schaalbaar. En een beetje langzaam, maar wat geeft het. In 2019 gingen we er toch al in snelheid op achteruit.

 

en verzoeken

serieus onderzoek te doen naar de mogelijkheden om luchtvaart per zeppelin nieuw leven in te blazen. In het bijzonder gaat het om het stimuleren van onderzoek naar de infrastructuur die hiervoor nodig zou zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
17-03-2020 
Petitionaris:
Eric Stam 
Organisatie:
Actiegroep Bring Back the Zeppelin 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen