U, de petitionaris
Nln4x3

Onbeperkt openbaar vervoer

8.394 ondertekeningen

Het openbaar vervoer is voor veel mensen met een beperking niet goed toegankelijk. Wij vragen daarom aan de staatssecretaris om er voor te zorgen dat al het nieuwe materiaal dat wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is. Wij vinden dat iedereen recht heeft op Onbeperkt Openbaar Vervoer!

Petitie

Wij

Het B-Team van No Limits Network (KRO-NCRV) en met ons vele Nederlanders met en zonder beperking.

 

constateren

  • dat onbelemmerd met het openbaar vervoer reizen voor veel mensen met een beperking in Nederland lastig is.

  • Ondanks dat er met de ratificatie van het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking goede stappen zijn gezet, is het openbaar vervoer nog niet voor iedereen toegankelijk.

  • Zo is bijvoorbeeld 98% van de bussen toegankelijk, maar slechts 46% van de bushaltes en kan je met je rolstoel niet zelfstandig met elke trein reizen.

 

en verzoeken

De staatssecretaris van VWS ervoor te zorgen daar waar mogelijk en anders actief te stimuleren dat het nieuwe ov-materieel dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is. Met ander woorden, dat alle nieuw aangeschafte bussen, trams, metro?s en treinen voorzien moeten zijn van diverse hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Om ook daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van het nieuwe materieel moeten ook de stations en perrons tijdig worden aangepast, bijvoorbeeld met een gelijke instap.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
24-10-2017 
Antwoord verwacht:
03-11-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Wensly Francisco 
Organisatie:
KRO-NCRV No limits Network 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.