U, de petitionaris

Onafhankelijke cliëntenraad Samen Veilig Midden-Nederland

101 ondertekeningen

Drie (ex-)cliënten van Samen Veilig Midden-Nederland (SaVe/SVMN) hebben het initiatief genomen om voor SaVe een nieuwe cliëntenraad op te richten om de ervaringen van cliënten op onafhankelijke wijze onder de aandacht te brengen van het bestuur, omdat dat nu niet gebeurt. We hebben de steun van ouders en kinderen nodig.

Petitie

Wij

drie ex-cliënten van SaVe en anderen die vinden dat de huidige cliëntenraad onvoldoende functioneert en niet onafhankelijk is. Daarover procederen we bij de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden.

 

constateren

  • Dat SaVe ten onrechte de indruk wekt dat cliëntambassadeurs onderdeel zijn van de cliëntenraad.
  • Er minder dan de wettelijk vereiste 3 leden van de cliëntenraad zijn.
  • De voorzitter van de cliëntenraad geen lid van de cliëntenraad is.
  • De cliëntenraad de belangen van cliënten onvoldoende behartigt.

 

en verzoeken

een onafhankelijke cliëntenraad Samen Veilig Midden-Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
hulpverleningsorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
04-02-2022 
Petitionaris:
Bert Reintjes, Miranda Scheurwater en Coert Kelkes 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeenteraad Houten neemt motie over SVMN aan

De gemeenteraad Houten heeft unaniem een motie aangenomen die het college oproept om met SVMN in gesprek te gaan over een beter functionerende cliëntenraad:

  1. De raad te informeren over de uitkomst van de hoorzitting van de Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden over het initiatief om een andere cliëntenraad te vormen;
+Lees meer...

Met de raad te bespreken of vervolgacties vanuit het bestuurlijk overleg van de Lekstroom gemeenten kunnen bijdragen aan een goed vervolg; 3. Via bestuurlijk overleg van de Lekstroom gemeenten, in gesprek te gaan met SVMN over hoe onafhankelijk opererende, kwalitatief hoogwaardige cliënteninspraak bij SVMN (en specifiek de afdelingen Veilig Thuis en SAVE), en een brede vertegenwoordiging op de beste manier kan worden gefaciliteerd; 4. Bij het bestuurlijk overleg van de Lekstroom bepleiten dat SVMN in haar jaarrapportage beter rapporteert wat de inhoudelijke invloed van de cliëntenraad is geweest op het beleid en de uitvoering van SVMN. 5. De Houtense raad hierover te rapporteren voor eind februari 2022.

25-11-2021