U, de petitionaris

Onafhankelijk onderzoek ritueel misbruik

3.280 ondertekeningen

We gebruiken deze petitie om de tweede motie (onafhankelijk onderzoek naar LEBZ) die nog in stemming moet worden gebracht, te ondersteunen. Op 24 november wordt de petitie digitaal aangeboden aan de leden van de commissie van Justitie en veiligheid. Teken en deel deze petitie nu het nog kan!!

Inmiddels is de eerste motie (onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik) wel aangenomen, nu nog de tweede motie!

Er kwam in eerste instantie geen onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik. Dat zei minister Grapperhaus in antwoord op Kamervragen. Onbegrijpelijk, vonden Kamerleden van de SP, PvdA en GroenLinks. Zij wilden hierover in debat tijdens het Algemeen Overleg Zeden op 6 oktober. Deze werd gewijzigd in een schriftelijke vergadering en daarom werden er twee moties ingediend op een Slachtoffer rechten debat.

De Kamervragen waren naar aanleiding van de Argos-uitzending Glasscherven en Duistere Rituelen.

Argos verzamelde meer dan tweehonderd getuigenissen van mensen die aangeven dat zij slachtoffer zijn van georganiseerd seksueel misbruik. Honderdveertig van de verhalen zouden - als de aangevers zich bij de politie melden - het stempel ‘rituele kenmerken’ krijgen. Dat is seksueel misbruik, waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen. Satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s.

WIJ Pleiten ervoor dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar het Landelijke ExpertiseGroep Bijzondere Zedenzaken. (LEBZ). En ondersteunen de ingediende motie omtrent dit onderzoek.

Vecht jij ook voor deze kinderen? Teken dan deze petitie NU!

Petitie

Wij

Zijn slachtoffers en medestanders van stop Ritueel Misbruik. Stop Ritueel Misbruik - NU!

 

constateren

  • Een groot aantal slachtoffers die aangifte doen met rituele kenmerken worden in een vroeg stadium doorgestuurd naar de LEBZ – De Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken van de politie. Het doel van de LEBZ is om ‘valse beschuldigingen’ te voorkomen. De laatste keer dat een onderzoek is gedaan, is ruim 25 jaar geleden. Veel slachtoffers krijgen niet de hulp waar ze recht op hebben.
  • De Minister van Justitie Grapperhaus heeft stellig verkondigd dat hij niet van plan is om hier onafhankelijk onderzoek naar te doen.

 

en verzoeken

Dat er op 6 oktober 2020 tijdens het Algemeen Overleg zeden een akkoord moet komen voor een grootschalig en onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik in Nederland. Een onderzoek naar het bestaan van netwerken waarin seksueel misbruik met rituele kenmerken plaatsvindt. Zodat wij onze kinderen kunnen beschermen voor deze gruwelijke vormen van seksueel geweld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-11-2020 
Petitionaris:
Rachèl Frank  
Organisatie:
Moments4kids 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandiging digitaal op 24 november

De petitie wordt op 24 november digitaal aangeboden aan de leden van de commissie van veiligheid en justitie. Dit ter ondersteuning van de tweede motie die in stemming wordt gebracht.

+Lees meer...

De motie voor onafhankelijk onderzoek naar het LEBZ

22-11-2020

Motie voor onafhankelijk naar ritueel misbruik is aangenomen

Vandaag zijn de moties in stemming gebracht en de motie voor het onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik is aangenomen met “ algemene stem” dat betekent dat de hele Tweede Kamer ervoor heeft gestemd. De motie over de LEBZ is aangehouden en wordt later over gestemd.

+Lees meer...

Blijf tekenen en delen voor de andere motie!

Met dank aan de meer dan 2.920 ondertekenaars ❤️❤️❤️❤️

13-10-2020

Moties in stemming

Op dinsdag 13 oktober worden de moties in stemming gebracht. De moties voor onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik en de LEBZ.

+Lees meer...

De petitie blijft doorlopen blijf tekenen en delen!!

12-10-2020