U, de petitionaris
Adora 2000x1500px

Omgevingsplan IJsselzone - Windesheim

369 ondertekeningen

Het huidige bestemmingsplan biedt geen ruimte om hobbymatig dieren te houden op gronden met de bestemming 'Agrarisch met waarde - landschap'. Als de gemeente hierop handhaaft moeten heel veel mensen hun huisdieren wegdoen. Daarom vragen wij de gemeente om een nieuwe Omgevingsplan op te stellen.

Petitie

Wij

Buurtgenoten, bewoners en gebruikers van de IJsselzone

 

constateren dat:

Dat het bestemmingsplan IJsselzone-Windesheim vastgesteld in 2013, niet meer voldoet. Op de bestemming 'Agrarisch met waarde - landschap' is het verboden hobbymatig dieren te houden. Je mag de grond alleen bedrijfsmatig gebruiken. Maar er zijn bijna geen bedrijven meer actief. Veel particulieren houden al decennia hobbymatig dieren zoals paarden, geiten, schapen, ezels of kippen. Dit vinden ondertekenaars een kwaliteit van het landschap.

 

en verzoeken

De gemeente Zwolle om zo snel mogelijk met alle belanghebbenden een Omgevingsplan op te stellen voor het gebied, waarin o.a. het hobbymatig houden van dieren wordt toegestaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Zwolle 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2022 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Margriet Twisterling 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

278 Zwollenaren steunden deze petitie

Beste ondertekenaars, De petitie is gesloten en de stemmen zijn geteld. Er zijn in totaal -inclusief de handtekeningen die op papier zijn binnen gekomen- 371 handtekeningen opgehaald.

+Lees meer...

Daarvan waren 93 handtekeningen van mensen buiten Zwolle. In totaal hebben dus 278 Zwollenaren meegedaan, waardoor onze petitie door de gemeenteraad zal worden geagendeerd en besproken. Omdat de verkiezingen voor de deur staan zal dit ergens in april of mei zijn. Zodra we hier meer over weten zullen we hierover berichten. Nogmaals dank allemaal!

03-03-2022

Bedankt allemaal voor jullie hulp!

Met het fantastische aantal van 363 handtekeningen online en ook nog 7 op papier, hebben we in slechts een maand tijd in totaal 370 handtekeningen opgehaald! Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken die de moeite heeft genomen om deze petitie te ondersteunen. De handtekeningen worden nu nagekeken.

+Lees meer...

Wanneer er 200 Zwolse handtekeningen zijn opgehaald zal het onderwerp automatisch op de agenda van de gemeenteraad worden geplaatst. Uiteraard gaan wij dan een toelichting geven aan de fracties. We houden jullie op de hoogte!

Nogmaals dank aan alle ondertekenaars, Hartelijke groet! Buurtgenoten, bewoners en gebruikers van de IJsselzone

01-03-2022

En we zijn de 200 handtekeningen gepasseerd!

Alle ondertekenaars hartelijk bedankt voor jullie support! De petitie staat nog open tot 1 maart. Woon jij in de IJsselzone, Windesheim, Harculo, Hoog-Zuthem, Herxen of Zwolle? Of ken jij mensen die in de buurt wonen en/of gebruik maken van het gebied als wandelaar, hardloper of fietser? Iedereen mag zijn steun geven! Help mee om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

+Lees meer...

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen blij zijn met alle dieren in het buitengebied

18-02-2022