U, de petitionaris
Petitie02

Oliveira hoort in Nederland

1.540 ondertekeningen

Een goede vriend die altijd voor je klaarstaat, op wie je kunt rekenen. Hij moet na 18 jaar terug naar Angola waar voor hem geen thuis meer is. Dat vinden wij onmenselijk.

Hij vluchtte in 2001 uit Angola, een land in Burgeroorlog. Hananias De Oliveira was toen een tiener van 15 jaar. Inmiddels is hij 33 geworden. Een aardige jongeman die inmiddels geworteld is in Nederland.

Wij als vrienden van Hananias De Oliveira willen met deze petitie voorkomen dat hij terug moet. Help ons met dit doel en teken de petitie. Wij als zijn vrienden gunnen hem een leven in Nederland. Studie en baan. Eindelijk zelfredzaam. Steun ons en Oliveira door de petitie te ondertekenen. Wij kunnen en willen niet zonder Oliveira. Hij moet blijven in het land waar hij thuishoort.

Wat gaan we doen? Kunnen we het TIJ keren?

Petitie

Wij

Bezorgde vrienden en het comité van aanbeveling (Prof. Theo van Boven (hoogleraar mensenrechten), Philip Houben (voormalig burgemeester Maastricht), Veronica Dirksen (voormalig wethouder van Maastricht) en Jan Willem Bertens (o.a. Europarlementariër D66)

 

constateren

 • Oliveira is een goede vriend die altijd voor je klaarstaat, op wie je kunt rekenen.

 • Hij moet na 17 jaar terug naar Angola waar voor hem geen thuis meer is.

 • Dat vinden wij onmenselijk.

 • Hij vluchtte in 2001 als tiener uit Angola, een land in burgeroorlog. Inmiddels is hij een aardige jongeman van 32 die Maastricht inmiddels kent als zijn broekzak.

 • Het Rode Kruis kan in Angola zijn familie niet vinden. Hij wordt daar door niemand verwacht en hij kent dat land niet meer.

 • Toen hij 18 werd, moest ie terug. Waarom? Daarom! Hij was geen minderjarige asielzoeker meer. En dan moet je weg. Regels zijn belangrijker dan mensen.

 • De nog steeds gevaarlijke en corrupte situaties in het land van herkomst bleken voor Nederland geen argument om in ons land, zijn land van aankomst, een leven te mogen opbouwen.

 • Hij heeft vijftien jaar moeten wachten en intussen enorm zijn best gedaan om een verblijfsvergunning te krijgen. Helaas is dat niet gelukt. Hij heeft niet mogen studeren, is maandenlang in vreemdelingendetentie geweest om uitgezet te worden.

 • Hij is niet uitzetbaar gebleken, want hij heeft geen Angolees paspoort. Na de gevangenis is hij op straat gezet en raakte opgesloten in een leeg leven.

 • Hij is ontworteld uit het land van herkomst, geworteld in de Nederlandse samenleving waaraan hij geen bijdrage mag leveren. Door afgemeten formaliteiten in Nederland ligt er hier geen toekomst. DAT MOET GEWOON NIET MOGEN.

 • Het kinderpardon bleek geen optie. Je moet 5 jaar voor je 18e in Nederland zijn. Hij was vier jaar hier. En inmiddels te oud geworden. Want tot je 21e heb je nog een kans. Hoe zit het ook al weer met verjaardagen? Eén van de weinige dingen in het leven waar je niks aan kan doen, is jarig zijn. Of de kleur van je velletje.

 • Wat een veerkracht moet je dan hebben om toch te slagen voor een toets voor een technische HBO-opleiding. Dat was zijn investering om te mogen meedoen aan onze maatschappij, waarvan hij al de helft van zijn leven deel uitmaakt. Hij studeert met hoge motivatie om een goede toekomst te hebben hier in Nederland.

 

en verzoeken

Ons verzoek aan de staatssecretaris is om Hananias De Oliveira niet het land uit te zetten. Hij heeft hier een kans nodig; geef hem die kans dan ook!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
16-10-2019 
Petitionaris:
Wime Dumingos 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hananias wordt uitgezet: 'Niet schrijnend genoeg, weg!

Hij is inmiddels langer in Nederland dan dat hij in zijn geboorteland Angola woonde. Toch staat de 32-jarige Hananias de Oliveira uit Maastricht op het punt om het land te worden uitgezet, omdat zijn situatie ‘niet schrijnend’ genoeg is.

Hananias wordt uitgezet: 'Niet schrijnend genoeg, weg!

.

18-05-2018