You, the petitioner
Westelijke randweg logo

Westelijke-Randweg-NU

211 signatures

Sinds 1987 is er de wens om de verkeersproblematiek in Woerden op te lossen door middel van een Westelijke Randweg. Aansluitend hierop een brug over de Rijn bij Rietveld. Deze weg is er na ruim 30 jaar nog niet. Daarom moet de gemeente nu beginnen met de aanleg ervan.

Petition

We

Kiezers die zich laten vertegenwoordigen door 31 raadsleden in de gemeenteraad van Woerden.

 

observe

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was de Westelijke Randweg het verkiezingsthema. De meerderheid van de raadsleden is gekozen met de belofte dat de Westelijke Randweg er gaat komen. Uit peilingen blijkt dat 69% van de Woerdenaren de Westelijke Randweg wil. De huidige coalitie komt niet verder dan studies die pas over 3 jaar afgerond zijn. Of met onhaalbare plannen komen zoals de Gildebrug en een weg bij de buurgemeente Nieuwerbrug.

 

and request

Te stoppen met nog meer studies over varianten voor een Westelijke Randweg. Om van fileleed af te komen, de verkeersveiligheid te verbeteren (voetgangers en fietsers) en verhoging van de leefbaarheid (minder geluidshinder en fijnstof) moet de brug over Rijn bij Rietveld aangelegd worden en deze laten aansluiten op de A12 door middel van de Westelijke Randweg. De gemeenteraad neemt de daadwerkelijke realisatie ervan op in de begroting voor 2020.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Woerden 
Petition desk:
Closing date:
24-11-2019 
Lead petitioner:
Jan-Hubert van Rensen 
Website:

History

Signatures