U, de petitionaris
Ns directeur bert meerstadt krijgt gouden krent

NS-reizigers voor een Nette Schoonmaakcao

172 ondertekeningen

Veel schoonmakers werken bij CSU, die in opdracht van de NS de stations en treinen laat schoonmaken. NS is als grote opdrachtgever mede verantwoordelijk voor de armzalige arbeidsvoorwaarden van de schoonmakers. Daarom dringen NS-reizigers er bij de NS op aan niet zo gierig de schoonmaak in te kopen.

De actie van de schoonmakers is intussen beëindigd en er is een cao-akkoord gesloten. De schoonmakers bedanken iedereen voor de steun. Alle kleine beetjes hebben bijgedragen aan en goed resultaat. De NS nemen hun verantwoordelijkheid door een convenant te sluiten met de vakbonden waardoor de schoonmakers niet meer de dupe kunnen worden van inhuur van schoonmaakwerk voor een te lage prijs. De lijst met ondertekeningen wordt op 1 mei 2010 vanaf 14.00 uur op het Beursplein in Amsterdam aangeboden aan vertegenwoordigers van de schoonmakers.

Petitie

Wij

vinden als NS-reizigers dat schoonmakers van treinen en stations respect verdienen.

 

constateren

dat de NS als grote opdrachtgever mede verantwoordelijk zijn voor de armzalige arbeidsvoorwaarden van de schoonmakers door voor een zo laag mogelijke prijs de schoonmaak in te kopen bij schoonmaakbedrijf CSU.

 

en verzoeken

de directie van de NS zo snel mogelijk te zorgen voor de inkoop van schoonmaakwerk - tegen een faire prijs - en op voorwaarde dat de betrokken schoonmakers op een menswaardige manier kunnen werken tegen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
werkgever 
Petitieloket:
Einddatum:
22-04-2010 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Jeroen Zonneveld 
Organisatie:
Comité Steun de schoonmakers 

Geschiedenis

Ondertekeningen

M. Brewster
Amsterdam
bijna 7 jaar
Tineke van den Klinkenberg
Amsterdam
bijna 7 jaar
Gonca Akyar
Amsterdam
bijna 7 jaar
Patrick van Klink
Rotterdam
bijna 7 jaar
GHM Ottenhoff
Amsterdam
Directeur
bijna 7 jaar
Vera Banki
Amsterdam
voorzitter Groen Links Amsterdam-Noord
bijna 7 jaar
Maureen van der Pligt
Amsterdam
bijna 7 jaar
Cihan Ugural
Amsterdam-Noord
Organiser en raadslid GroenLinks
bijna 7 jaar
Laurens Ivens
Amsterdam
bijna 7 jaar
Willem Bos
Amsterdam
bijna 7 jaar
Jo van der Spek
Amsterdam
Migrant to Migrant Radio
bijna 7 jaar
Susanne Francissen
Amersfoort
bijna 7 jaar

Nieuwtjes

Eerder toegevoegd

Schoonmakers winnen!

De actie van de schoonmakers is intussen beëindigd en er is een voor de schoonmakers gunstig cao-akkoord gesloten. De schoonmakers bedanken iedereen voor de steun bij deze petitie.

+Lees meer...

Alle kleine beetjes hebben bijgedragen aan en goed resultaat. De NS nemen hun verantwoordelijkheid door een convenant te sluiten met de vakbonden waardoor de schoonmakers niet meer de dupe kunnen worden van inhuur van schoonmaakwerk voor een te lage prijs. De petitie is nu gesloten en de lijst met ondertekeningen wordt op 1 mei vanaf 14.00 uur op het Beursplein in Amsterdam aangeboden aan vertegenwoordigers van de schoonmakers.