U, de petitionaris
Screenshot 2019 03 02 14 33 31

NPO, maak downloaden weer mogelijk

844 ondertekeningen

Download tools voor de NPO werken sinds 1 maart '19 niet meer. Naar verluid komt dit omdat de NPO gekozen heeft DRM in te schakelen. Dit schaadt een hoop mensen die geen andere opties hebben om programma's terug te kijken.

Petitie

Wij

NPO kijkers, Nederlandse belastingbetalers, liefhebbers van technologie en vooruitgang.

 

constateren

  • Sinds 1 maart 2019 werken tools als GemistDownloader, npo downloader en youtube-dl niet meer voor de NPO.

  • Naar verluid komt dit omdat de NPO gekozen heeft DRM in te schakelen.

  • Dit treft onder andere mensen met een gezichtsbeperking, die de ondertiteling wilden aanpassen in hun eigen mediaplayer, mensen die bijvoorbeeld Linux gebruiken op energiezuinige apparatuur, en kampeerders die een programma offline willen zien zonder dat er internet beschikbaar is.

  • Het gaat om publiek gefinancierde uitzendingen.

  • Een relatief kleine doch zeer gemotiveerde groep trouwe kijkers zou u met weinig moeite een groot plezier kunnen doen.

 

en verzoeken

De oude situatie te herstellen waarbij downloaden zonder DRM mogelijk is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
19-11-2019 
Petitionaris:
Evert Mouw 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

19 nov. overhandiging

"De commissie OCW heeft gisteren in haar commissievergadering besloten dat zij ingaan op uw verzoek tot het aanbieden van een petitie. Ik wil deze inplannen op dinsdag 19 november om 13.45 uur, voorafgaand aan het wetgevingsoverleg Media op maandag 25 november." .

24-10-2019

Ontvangen door de Griffie; wacht op besluit commissie

Mijn verzoek aan de Kamercommissie OC&W om deze petitie te ontvangen is bevestigd door de Griffie. De commissie zal besluiten dat wel of niet te doen en zodra ik daarop het antwoord heb kan ik de volgende stap zetten..

12-10-2019

800 ondertekeningen, sluiting in gang gezet

Nu er 800 keer getekend is, en de uiterste datum al een keer flink aangepast is en nu echt bereikt is, wordt het tijd deze petitie te sluiten en te overhandigen. Daarom heb ik de webmaster een mail gestuurd met het verzoek om de status van deze petitie te wijzigen.

+Lees meer...

Eenieder die ondertekend heeft: hartelijk dank! De NPO is van ons en hun uitzendingen dus ook. Als 't even kan horen we dus vrijelijk daarover te kunnen beschikken.

03-10-2019