U, de petitionaris
94366e39a5

Niet zomaar Potentieel Gewelddadige Eenling

91 ondertekeningen

Het beleid ten aanzien van "Potentieel Gewelddadige Eenlingen" schendt helaas mensenrechten, ook als er géén sprake is van een (vermeend) delict of gevaarlijke geestesziekte van de zogenaamde PGE-er. Het is een hellend vlak en strijdig met de Grondwet art 1, 5, 7, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 18, 21, 22.

Petitie

Wij

Beseffen dat gezagsdragers beschermd worden.

 

constateren dat:

Dat Dreigingsmanagement geen carte blanche moet hebben.

  • Dreigingsmanagement komt ook in actie als er geen sprake is van een vermeend delict of voorbereiding daartoe.

  • Activiteiten gaan verder dan a. preventief waarschuwen en b. beveiligen van personen/evenementen/gebouwen. Er wordt nu ingegrepen in de woon/werkomgeving van mensen.

  • Dat medici/GGZ zijn aangemoedigd het beroepsgeheim te schenden, wat zorg voor kwetsbare mensen bemoeilijkt.

 

en verzoeken

Het beleid ten aanzien van "Potentieel Gewelddadige Eenling" dient te worden heroverwogen. Als mensen volgens bestaande wetgeving geen delicten gepleegd hebben en zij geen gevaar zijn voor zichzelf of anderen, kan dat NOOIT een reden zijn hen jarenlang te volgen. Als een landelijke gezagsdrager (zoals een regeringslid) iemand simpelweg aanwijst als "Potentieel Gewelddadige Eenling", is dat onvoldoende grond.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-10-2018 
Petitionaris:
Maud Oortwijn  
Organisatie:
Maud Oortwijn  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen