U, de petitionaris

Niet meer hoogbouw in Gytsjerk

255 ondertekeningen

Vind jij ook dat hoogbouw niet in het dorpskarakter van Gytsjerk past? Teken dan deze petitie. Er zijn vergevorderde plannen voor (nog!) een appartementencomplex van 4 woonlagen, circa 16 meter hoog. Dorpsbewoners zijn hierover onvoldoende geïnformeerd. Teken voordat de schep de grond in gaat!

Petitie

Wij

Dorpsbewoners van Gytsjerk en omliggende dorpen zijn bezorgd over (meer) hoogbouw in Gytsjerk.

 

constateren

  • Er zijn plannen voor nog meer hoogbouw in Gytsjerk
  • Dorpsbewoners zijn over de plannen onvolledig geïnformeerd.
  • De plannen zijn onvolledig, onjuist, niet en/of op het laatste moment gedeeld met betrokken partijen. En gewijzigd.
  • De besluitvorming en informatievoorziening rond dit project is ruim onvoldoende te noemen.

 

en verzoeken

Maak pas op de plaats, hak nog geen definitieve knopen door. Geef alle betrokkenen (opnieuw) de tijd en de ruimte om na te denken over alternatieven. Plannen die beter passen bij het dorpskarakter. Met een duidelijke, aantoonbare meerwaarde voor het dorp en ál haar bewoners. Plannen die aansluiten bij de dorpsvisie, duurzaam en groen. Plannen die de goedkeuring van de meerderheid hebben, breed gedragen worden, nu en door toekomstige generaties.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tytsjerksteradiel 
Petitieloket:
Einddatum:
15-05-2022 
Petitionaris:
Geen Hoogbouw 
Organisatie:
Geen Hoogbouw Gytsjerk 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

woensdag 13 april 2022 algemene ledenvergadering Doarpsbelang Gytsjerk

Woensdag 13 april is de jaarlijkse ALV van Doarpsbelang Gytsjerk, 19.30 uur in Doarpshûs De Bân (bibliotheek) in Gytsjerk.

Op de agenda staat het bestemmingsplan Gytsjerk, waar o.a. de plannen voor de bouw van ‘De Skuorre’, het appartementencomplex van 4 woonlagen (ca.

+Lees meer...

16 meter hoog) worden toegelicht.

Het bestemmingsplan is op 3 maart in de gemeenteraad vastgesteld, tijdens de laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen. De plannen zijn gepresenteerd aan een selecte groep. We hebben Doarpsbelang Gytsjerk verzocht een bijeenkomst te organiseren waarbij een ieder die zich betrokken voelt, welkom is om kennis te nemen van de plannen, en er iets van te vinden. Bij deze vergadering zijn alle inwoners van Gytsjerk welkom. We roepen u als ondertekenaar van de petitie ‘Niet meer hoogbouw in Gytsjerk’ dan ook op deze vergadering bij te wonen. Laat uw stem horen, voordat de schep de grond in gaat!

U kunt zich tot 12 april aanmelden voor de vergadering via doarpsbelanggytsjerk@hotmail.com

De volledige uitnodiging en agenda leest u hier: https://www.trynwalden.nl/wp-content/uploads/2022/03/Oproeping-ALV-13-april-2022.pdf

Tot slot helpt het als u de petitie -die nu ruim 240 keer ondertekend is- onder de aandacht brengt, door deze link (nogmaals) te delen: https://petities.nl/petitions/niet-meer-hoogbouw-in-gytsjerk?locale=nl

06-04-2022