U, de petitionaris

niet altijd volwassen met 18 jaar!

179 ondertekeningen

Jongeren met een verstandelijke beperking of handicap zouden niet automatisch vanaf hun achttiende volwassen moeten worden benoemd. Dit zou onder begeleiding van een voogd moeten worden beoordeeld, voordat alle rechten, plichten en risico's van kracht komen die bij het 18 worden van toepassing zijn.

Petitie

Wij

iedereen die zich zorgen maakt over jongeren met een verstandelijke beperking of handicap.

 

constateren

Jongeren vanaf 18 met een verstandelijke beperking of handicap zijn niet altijd in staat om aan de verplichtingen te voldoen die bij hun 18e vrijkomt. Aantoonbare beperkingen zou een reden moeten zijn om een voogd toe te wijzen vanaf hun 18e. sociale en financiële problemen c.q. uitbuiting kunnen worden voorkomen door de juiste begeleiding. Noodzakelijke behandelingen kunnen worden doorgezet c.q. afgerond.

 

en verzoeken

Jongeren met een verstandelijke beperking of handicap zouden niet automatisch vanaf hun achttiende als volwassen moeten worden benoemd. Dit zou onder begeleiding van een voogd moeten worden beoordeeld, voordat alle rechten, plichten en risico's van kracht komen die bij het 18e worden van toepassing zijn. hiervoor zou een aanvulling c.q. aanpassing in de wet voor moeten komen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
26-02-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Petra Nauta 

Geschiedenis

Ondertekeningen