U, de petitionaris
Petitie

Nee tegen wetsvoorstel inzage medische dossiers door alle zorgverzekeraars

67 ondertekeningen

Het wetsvoorstel van minister Schippers om zorgverzekeraars makkelijker inzage te geven in medische dossiers is in de Tweede Kamer aangenomen. Zonder goedkeuring van de patiënt kan een zorgverzekeraar diens dossier inkijken. Er hoeft alleen maar een verdenking te zijn van fraude.

Petitie

Wij

iedere inwoner van Nederland, verzekerd bij één van de zorgverzekeraars

 

constateren

dat bij goedkeuring van deze wet, alle zorgverzekeraars, makkelijker jouw medisch dossier kunnen inzien. Eerder concludeerde een onderzoek uitgevoerd, door de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van minister Schippers dat een wetswijziging niet nodig is om fraude op te sporen (Bron: RTL nieuws).

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Eerste Kamer zich uit te spreken tegen een makkelijke inzage van ons medisch dossier door zorgverzekeraars, zodat het voor zorgverzekeraars niet nog makkelijker wordt uw medisch dossier te bekijken. Nu valt het verstrekken van patiëntgegevens aan zorgverzekeraars onder het medisch beroepsgeheim (Bron: KNMG). Na wetswijziging is uitsluitend een verdenking van fraude nodig.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Eerste Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-12-2016 
Petitionaris:
Ronald 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen