You, the petitioner

Nee tegen torenflats in Heemskerkerduin!

988 signatures

Het mooie cultuurhistorisch gebied Heemskerkerduin wordt bedreigd door woningcorporaties en projectontwikkelaars. Ruimte en groen worden wederom bedreigd net als de mooie tuinbouwgronden.

Petition

We

als bezorgde Heemskerkers

 

observe

met grote verontrusting dat diverse woningcorporaties speculeren met aankoop van agrarische grond in Heemskerkerduin in de hoop dat dit binnenkort bebouwd mag worden. De corporatie drijft hiermee willens en wetens de grondprijs op en draait zo de agrariers de nek om. Hierdoor dreigt een stukje 'cultureel erfgoed' van de gemeente Heemskerk voorgoed verloren te gaan.

Ik ben zelf geboren en getogen in Heemskerkerduin en mag er nog steeds graag vertoeven. Het is er open en rustig en dat moet wat mij betreft zo blijven.

Tot circa 1960 was Heemskerk een klein agrarisch dorp. Van dit oorspronkelijke karakter is nog maar weinig terug te vinden. Bijna alles is volgebouwd in Heemskerk. Alleen in Heemskerkerduin zijn de sporen van dit verleden nog zichtbaar. De woningcorporaties en projectontwikkelaars voeren een agressieve campagne om het bestemmingsplan van het gebied te wijzigen. Dan worden de tulpenvelden verruild voor torenflats... Is dat nodig met het oog op de sociale woningbouw? Nee, niet als je kijkt naar de bevolkingsprognoses voor de gemeente. Daaruit blijkt dat het inwonertal en het aantal huishoudens van de gemeente komende decennia redelijk stabiel blijven.

 

and request

Dat de gemeenteraad haar 'levende verleden' koestert en dit unieke stukje Heemskerk niet in handen laat vallen van op geldbeluste woningcorporaties en vastgoedhandelaren. Alleen dan hebben de agrariers een toekomst en kunnen wij allen nog jaren blijven genieten van de tulpenvelden in het voorjaar.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Heemskerk 
Petition desk:
Closing date:
20-09-2009 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Corina Duin 
Organisation:
bezorgde Heemskerkers 

History

Signatures

Anonymous
almost 7 years
jos koper
heemskerk
almost 7 years
W. Combrink
Amsterdam
about 7 years
Lisette Beentjes
Beverwijk
Oud-Heemskerkse en nog zeer regelmatig in de duinen te vinden - hoop ik zo te houden!
about 7 years
rinus rumping
heemskerk
geboren heemskerker. er is al genoeg moois verdwenen in heemskerk. laten we heemskerkerduin houden zoals het is.
about 7 years
Ko L:agerberg
Velserbroek
Ook mijn (klein)kinderen willen meer zien dan steen en daar spelen.
about 7 years
Steef
Koggenland
about 7 years
Kees van Doorn
Beverwijk
about 7 years
Anonymous
about 7 years
Anonymous
about 7 years
Judith Stenvers
Zoetermeer
about 7 years
Tim van der Gragt
Heemskerk
Woon me hele leven al in hkerk en heb stap voor stap het groen zien verdwijnen, denk hierbij aan plan Waterakkers en Broekpolder. Laten we op dat mooie stukje groen wat we nog hebben zuinig zijn!
about 7 years

Updates

No news about this petition yet.