U, de petitionaris
Route b ede

NEE tegen laagvliegende vliegtuigen over de gemeente Ede en de Hoge Veluwe

7.696 ondertekeningen

Vanaf 2019 zal de vliegroute vanuit Lelystad Airport lopen over de gemeente Ede. Het betreft laagvliegende vliegtuigen met enorme geluidsoverlast en vervuiling tot gevolg. Ede, Bennekom, Harskamp, Otterlo en Nederlands grootste natuurgebied nationaal park de Hoge Veluwe worden zwaar getroffen.

Petitie

Wij

inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers uit de gemeente Ede

 

constateren

  • dat vanaf 2019 10.000-45.000 (!) vliegtuigen per jaar met brullende motoren zullen overvliegen op een hoogte van slechts 1800-2700 m

  • dat dit zal leiden tot permanente geluidsoverlast voor mens en dier

  • dat dit zal leiden tot neerslag van fijnstof en stikstof wat schadelijke gevolgen heeft voor de volksgezondheid en natuurgebieden, o.a. de Hoge Veluwe

  • dat het toerisme verstoord zal worden met als gevolg inkomensverlies voor vele ondernemers

 

en verzoeken

de leden van de Tweede Kamer om opdracht te geven aan de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om in overleg met de betrokken partijen te komen tot een betere verdeling van het luchtruim en vliegroutes waarbij er niet laag gevlogen wordt over de gemeente Ede en het nationaal park de Hoge Veluwe.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-10-2017 
Antwoord verwacht:
24-10-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Julie van Rooij 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Flyer actie voor petitie

De petitie wordt al op 12 september aangeboden aan de Tweede Kamer. Het is van groot belang dat er voor die tijd meer handtekeningen zijn! Daarom is er in Ede een flyer actie gestart om de petitie te promoten.

+Lees meer...

Wilt u meehelpen met flyers verspreiden? Bijvoorbeeld in uw dorp of wijk, op uw werk, school of vereniging? Mail dan naar neetegenvliegroute@gmx.com.

22-08-2017