U, de petitionaris
Petitie woningmarkt

Nederland heeft recht op zekerheid woningmarkt

2.781 ondertekeningen

Een huis koop je niet voor één kabinetsperiode. Zekerheid op de lange termijn ontbreekt, waardoor het slechter gaat met de woningmarkt. Potentiële huizenkopers durven of kunnen niet over gaan tot koop. Doorstroming blijft uit, terwijl dit juist zó belangrijk is voor onze economie en ons leefgenot.

Petitie

Wij

De Nederlandse bevolking die woont om te leven.

 

constateren dat:

dat er teveel onrust is op de woningmarkt. Onrust die veroorzaakt wordt door onzekerheid over de toekomst. Onzekerheid op het gebied van hypotheekrenteaftrek en overdrachtsbelasting. Ook het huidige huurbeleid ontwricht de woningmarkt. Beoogde starters blijven zitten in te goedkope huurwoningen. Het kabinet kan een complete woonvisie niet langer voor zich uitschuiven.

 

en verzoeken

het kabinet om nu te komen met een plan om de woningmarkt te hervormen en constructieve maatregelen te nemen waarmee zekerheid wordt verschaft en doorstroming wordt bevorderd.

Nederland heeft recht op zekerheid voor nu en later… Wachten is geen optie. Teken hier de petitie.

Het antwoord

Verlaging van de overdrachtsbelasting

De overheid heeft uiteindelijk die duidelijkheid gegeven en door de verlaging van de overdrachtsbelasting ook een boost aan de woningmarkt. De petitie is niet overhandigd maar heeft hier mogelijk wel aan bijgedragen.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
19-04-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Jeroen Stoop 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Verlaging van de overdrachtsbelasting

De overheid heeft uiteindelijk die duidelijkheid gegeven en door de verlaging van de overdrachtsbelasting ook een boost aan de woningmarkt. De petitie is niet overhandigd maar heeft hier mogelijk wel aan bijgedragen..

19-04-2016