U, de petitionaris
Download

Muzyk Maskelyn moet blijven

991 ondertekeningen

Wij kunnen het ons niet voorstellen dat Muzyk Maskelyn en haar medewerkers niet langer meer betrokken zullen zijn bij onze blaasmuziekevenementen en dat deze evenementen en onze sector niet meer de aandacht zullen krijgen die ze verdienen.

Petitie

Wij

Liefhebbers van de HaFaBra-muziek

 

constateren

Dat Muzyk Maskelyn moet verdwijnen. De bezuiningen van Omrop Fryslân is een direct gevolg van de bezuinigingen door de Provincie Fryslân.

Jarenlang heeft Muzyk Maskelyn audio-opnames gemaakt van amateurmuziek. Hier komt nu met het stoppen van Muzyk Maskelyn een einde aan. Er zullen geen nieuwe opnames meer komen.

 

en verzoeken

dit niet te laten gebeuren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Fryslân 
Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Hans Buren 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Laatste uitzending Muzyk Maskelyn

Vandaag wordt de stekker uit het programma Muzyk Maskelyn getrokken. Wij kunnen het ons niet voorstellen dat Muzyk Maskelyn en haar medewerkers niet langer meer betrokken zullen zijn bij onze blaasmuziekevenementen en dat deze evenementen en onze sector niet meer de aandacht zullen krijgen die ze verdienen. In april riepen 5 grote HaFaBra-organisaties naar aanleiding van de berichtgeving over het naderende einde van Muzyk Maskelyn Omrop Fryslân en de politiek op dit niet te laten gebeuren.

+Lees meer...

Helaas heeft de politiek niets over de bedrijfsvoering en programmering van Omrop Fryslân te zeggen en verwees zij de organisaties door naar Omrop Fryslân zelf. Het verdwijnen van het programma is een keuze die geheel voor rekening van de Omrop komt. Het einde van Muzyk Maskelyn betekende ook het einde van nieuw materiaal voor Koperkanaal. Inmiddels is er een klein bedrag vrijgemaakt om Koperkanaal te kunnen blijven voorzien van nieuwe eigen opnames, dat dan nog wel. Maar dit is veel te weinig, Muzyk Maskelyn had niet mogen verdwijnen, dit is de mening van bijna de hele HaFaBra-sector. Een instituut verdwijnt, een podium voor de HaFaBra-muziek is niet meer en zal niet meer wederkeren. Wij, HaFaBra-liefhebbers waren VERBONDEN met het programma. "Verbinding van mensen" was de focus van Leeuwarden (lees Fryslân) Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De verbinding is na zondag verbroken.De laatste uitzending staat al online en is te beluisteren via http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/muzyk-maskelyn-fan-22-septimber-2013

Laatste uitzending Muzyk Maskelyn
22-09-2013

Muzyk Maskelyn moet blijven

Het programma Muzyk Maskelyn dreigt te verdwijnen. Tot 15 augustus kunnen we echter de petitie tekenen voor het behoud van dit unieke programma met een zeker zo unieke database aan muziek/cultuur.   Jarenlang heeft Muzyk Maskelyn audio-opnames gemaakt van grote blaasevenementen.

+Lees meer...

Zo kon de Omrop altijd over actueel materiaal beschikken voor hun uitzendingen en konden de muzikanten, familieleden, vrienden en kennissen de optredens terug beluisteren op radio of CD. De laatste jaren kwam hier ook nog de live-uitzending via omroplive.nl bij.Hier komt nu met het stoppen van Muzyk Maskelyn een einde aan.De bezuiningen van Omrop Fryslân is een direct gevolg van de bezuinigingen door de Provincie Fryslân. Fryslân is een blaasmuziekprovincie bij uitstek met meer dan 10.000 muzikanten met een nog veel grotere achterban. Nergens in Nederland doen zoveel orkesten mee aan concoursen dan in Fryslân. Ook worden de Nederlandse Brassband-en Fanfarekampioenschappen, het Gouden Spiker Festival en Euro Brass Drachten vanuit Fryslân georganiseerd, tot nu toe in goede samenwerking met Muzyk Maskelyn.Natuurlijk stellen wij het op prijs dat de Omrop het doel heeft om in meer programma’s aandacht te willen besteden aan cultuur en blaasmuziek en om Koperkanaal.nl online te willen houden. Maar tegelijk vragen wij ons dan af, wat zal er worden uitgezonden als er geen opnames meer worden gemaakt.Wij kunnen het ons niet voorstellen dat Muzyk Maskelyn en haar medewerkers niet langer meer betrokken zullen zijn bij onze blaasmuziekevenementen en dat deze evenementen niet meer de aandacht zullen krijgen die ze verdienen. Daarom roepen wij de Friese politiek op om dit niet te laten gebeuren. Dit kan en mag niet gebeuren!!   Muzyk Maskelyn wordt niet alleen via de ether beluisterd, maar buiten Fryslân ook via internet of via live-stream op omroplive.nl. Begin april 2013 deden de volgende organisaties reeds een persbericht de deur uit, waarin de Fryske politiek werd opgeroepen dit niet te laten gebeuren:   OMF – Organisatie Muziekverenigingen Fryslân, http://omfryslan.nlNBK – Nederlandse Brassband Kampioenschappen, http://www.enbk.nlONFK – Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, http://www.onfk.nlGouden Spiker Festival, http://www.goudenspikerfestival.nlEurobrass Drachten, http://www.eurobrassdrachten.nl

02-07-2013