U, de petitionaris
Nietmobielbellenonderweg

Mobiel bellen en deelname aan het verkeer zwaarder straffen

13 ondertekeningen

Mobiel bellen terwijl je per auto, fiets, scooter of brommer onderweg bent, mag wat mij veel zwaarder bestraft worden dan nu. De geldboetes mogen voor mij dan ook gecombineerd worden met ''in beslagname'' van het gebruikte toestel. Eventueel, onder voorwaarden, terug te halen bij het politiebureau.

Petitie

Wij

Verkeersdeelnemers in het algemeen.

 

constateren

  • dat de (geldelijke) sancties die opgelegd worden als je tijdens het besturen van 1 van de hierboven genoemde voertuigen betrapt wordt, veel te laag zijn.

  • Het in beslag nemen van het gebruikte toestel maakt mijns inziens veel meer indruk dan alleen een geldboete.

  • Overtreders beseffen niet dat ze een rijdende tijdbom vormen, en mogen op het politiebureau uitleggen, waarom zij vonden dat er voor hen een uitzondering gemaakt had moeten worden.

  • Als ze de berichten op hun telefoon belangrijker vinden dan de veiligheid van zichzelf en hun medeweggebruikers, dan mogen ze daar eens goed over nadenken. Zelf zouden ze zich graag veilig door het verkeer begeven. Gun dat dan ook aan anderen.

 

en verzoeken

om voortaan niet alleen een hoge geldboete op te leggen aan de overtreder, maar als bijkomende sanctie de gebruikte GSM in beslag te nemen, bij herhaling zijn ze hun telefoon definitief kwijt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-02-2019 
Petitionaris:
Jos Meijers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wat zou je zelf doen?

Stel: jij bent aan het appen of bellen, terwijl je aan het verkeer deelneemt. Je ziet de voetganger niet oversteken omdat je met je gedachten bij het berichtje op je telefoon bent.

+Lees meer...

Hoe zou jij dat vinden, of interesseert je je echt niet, vind je het misschien wel stoer dat er iemand door jouw toedoen (zwaar) letsel heeft opgelopen?

Stel: jij houdt je keurig aan de regels, en wordt aangereden door iemand die zijn aandacht niet bij het verkeer heeft, en JIJ belandt in het ziekenhuis. Dan zou je toch verhaal willen halen bij de veroorzaker van hetgeen jou is aangedaan?

16-11-2018

Onverschilligheid, of weten ze het echt niet?

Het gebruiken van je mobiele telefoon als je fietsend onderweg bent, is dan wel pas vanaf 1 juli 2019 verboden, dat neemt echter niet weg dat het altijd onverstandig is om je aandacht toch op je telefoon te richten in plaats van op het verkeer. Immers: wanneer iets niet verboden is, wil dit nog niet zeggen dat je er maar op los kunt bellen of appen zonder erop te letten wat er om je heen gebeurt in het verkeer.

Ik zie het dagelijks om me heen.

+Lees meer...

En geloof me: het zijn echt niet alleen jongeren die het niets lijkt te interesseren wat er om hen heen in het verkeer gebeurt. Hun telefoon lijkt wel het centrum van het universum te zijn, en daar willen ze klaarblijkelijk zo dicht mogelijk bovenop zitten.

Ik vraag me af: in het nou onverschilligheid, onwetendheid van die mensen? Of is de mobiele telefoon echt belangrijker dan de veiligheid van henzelf en hun medeweggebruikers?

13-11-2018

Overtreden van het belverbod mag zwaarder bestraft worden.

Veel mensen realiseren zich echt niet dat ze niet alleen andere weggebruikers, maar ook zichzelf, in gevaar brengen als ze hun mobiele telefoon gebruiken als ze aan het verkeer deelnemen. Net als iemand met ''maar'' 1 pilsje op, zeggen ze dan dat ze nog steeds controle hebben over wat ze op dat moment aan het doen zijn.

Vergeet het maar.

+Lees meer...

Ik zie vaak genoeg hoe fietsers hun weg ''slingerend'' afleggen, als ze tegelijkertijd met hun telefoon bezig zijn. Kan dat berichtje dan echt niet even wachten tot je thuis bent, denk ik dan vaak.

Een boete van 100 of 150 euro als je betrapt wordt en een proces verbaal krijgt? Ach, betalen ze lachend, de volgende keer doen ze het toch weer.

Vandaar mijn oproep: geef die bekeuring direct, en geef de overtreder met niet mis te verstane bewoordingen te verstaan dat ie de telefoon definitief in kan leveren, als ie opnieuw voor hetzelfde vergrijp staande wordt gehouden.

13-11-2018