You, the petitioner

Minister Schippers, investeer in GZ-opleidingsplaatsen in de eerste lijn!

1,279 signatures

Veel basispsychologen willen graag een GZ-opleidingsplek in de eerste lijn en veel eerstelijnspsychologen willen graag opleiden. De huidige regelgeving maakt het echter heel moeilijk om een dergelijke opleidingsplaats te organiseren. Er zijn veel te weinig opleidingsplaatsen beschikbaar voor kortdurende hulp. De wet en regelgeving is een grote belemmering en er wordt geen subsidie verstrekt. Laat de overheid weten dat er op korte termijn opleidingsplaatsen gecreëerd moeten worden. Teken voor je eigen toekomst als psycholoog (in spé)!

Petition

We

Studenten psychologie, basispsychologen en eerstelijnspsychologen.

 

observe

dat de eerstelijns praktijken worden uitgesloten van subsidieverstrekking voor opleidingsplaatsen voor gezondheidszorgpsycholoog (GZ) terwijl er een tekort is aan GZers en de eerstelijns beroepsgroep dreigt te vergrijzen. Er zijn veel gemotiveerde afgestudeerde psychologen die graag in de eerste lijn willen werken. Praktijken willen hen tevens graag opleiden maar dit gaat bijna niet zonder subsidie. Opleidingsplaatsen bij huis- tandartsenpraktijken en tweedelijns instellingen worden echter fors gefinancierd door het ministerie van VWS. Deze onevenredigheid moet stoppen!

 

and request

de overheid om evenredig te zijn in haar subsidie verstrekking. De eerstelijns hulpverlening is kosten besparend! Het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat de eerste lijn versterkt wordt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er steeds meer mensen komen met psychische problemen. Deze kunnen niet allemaal geholpen worden bij de gespecialiseerde GGZ. Het verzoek aan de overheid is om te investeren in opleidingsplaatsen in de eerste lijn en op die manier gehoor te geven aan de duizenden basispsychologen (waarvan er 1500+ jaarlijks afstuderen!) welke vechten om een opleidingsplek terwijl zeer ervaren eerstelijnspsychologen gemotiveerd zijn om hen op te leiden. Zie het spanningsveld, zie het tekort en investeer!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2016-05-06 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Coos Cobelens 

History

Signatures