U, de petitionaris

Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken

28.380 ondertekeningen

Voer minimumstraffen in bij geweldszaken om het toenemende geweld in de maatschappij te stoppen. Met name het geweld tegen mensen die met hun publieke taak bezig zijn moet hard aangepakt worden. Het mag niet normaal gevonden worden dat een politieagent, Boa, etc, gewond raakt tijdens zijn/haar werk.

Petitie

Wij

Politieagenten, ambulancemedewerkers, brandweerpersoneel, BOA's, leraren, zorgpersoneel en anderen

 

constateren dat:

Dat er een toename van geweld in de maatschappij is. Elke dag raakt minimaal één politieagent gewond tijdens zijn/haar werk. BOA's vragen om bewapening tegen het toenemende geweld. In sommige regio's dragen ambulancemedewerkers inmiddels kogel- en steekwerende vesten. Ook leraren, zorgmedewerkers, toezichthouders klagen over het geweld dat tegen hen gebruikt wordt. De huidige wetgeving is blijkbaar niet voldoende om het geweld in te dammen.

 

en verzoeken

de invoer van een minimumstraf bij geweldszaken. Dus een aanpassing van de artikelen in het wetboek van strafrecht die alle vormen van geweld in zich hebben. De agressor die geweld pleegt tegen iemand die zijn beroep uitoefent, zou (bijvoorbeeld) minimaal vier weken ingesloten moeten worden. De geweldpleger moet last hebben van zijn handelen. Nu heeft vooral het slachtoffer er last van.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-11-2022 
Petitionaris:
Peter van Zalen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Indienen van petitie iets later

Het aanbieden van de petitie is vertraagd. Er is besloten om te wachten met het aanbieden van de petitie aan de Tweede Kamer omdat we willen dat EERST het uitgebreide taakstrafverbod door de Eerste Kamer goedgekeurd wordt.

+Lees meer...

De door ons gevraagde minimumstraf van vier weken bij geweld tegen hulpverleners (en anderen die met hun werk bezig zijn) kan dan gekoppeld worden aan dit uitgebreide taakstrafverbod.

Om het signaal kracht bij te zetten dat er ECHT iets moet veranderen op het gebied van geweld tegen mensen die met hun werk bezig zijn, bestaat dus nog de mogelijkheid om het aantal handtekeningen te verhogen. Momenteel hebben bijna 28.000 mensen hun handtekening gezet. Misschien dat u, als ondertekenaar, nog iemand zover kan krijgen om de petitie te ondertekenen.

strafgeweldtegenhulp.petities.nl

Hoe meer handtekeningen, hoe beter. De macht van het getal kan hier een rol gaan spelen. Het doel blijft namelijk onverkort: Minder geweld tegen iedereen die naar eer en geweten met zijn/haar werk bezig is! Het moet maar eens klaar zijn met de agressie in de maatschappij.

11-05-2022

Facebook

Beste ondertekenaars,

Sinds afgelopen weekend is er weer een facebookpagina aan deze petitie gekoppeld. "Veiligheid boven alles".

+Lees meer...

Voor degene die een facebook-account hebben wellicht handig om de petitie verder te verspreiden. Op "Veiligheid boven alles" is enige achtergrondinfo te vinden mbt geweld tegen mensen die hun beroep aan het uitvoeren zijn. https://www.facebook.com/groups/3075243769401327

10-01-2022

Facebook

Er is een probleem met de facebook-pagina die aan deze petitie is gekoppeld. Er wordt aan gewerkt om het weer in orde te krijgen.

+Lees meer...

Excuses voor het ongemak.

19-04-2021