U, de petitionaris
Metro

Metrolijn van Amsterdam CS via IJburg naar Almere; beter OV in IJburg

76 ondertekeningen

Het openbaar vervoer in de Amsterdamse buitenwijk IJburg is altijd enorm knudde, om van te huilen! Heel vaak zijn er storingen op onze enige tramlijn naar de stad (26) en dan zijn we dramatisch vertraagd op onze reis naar werk en school etc. Er worden al plannen gemaakt voor verbeteringen (zoals met een extra bus of metrolijn), en hopen dat die zo snel mogelijk plaats vindt!

Petitie

Wij

Bewoners van IJburg die vaak de dupe zijn van het slechte OV

 

constateren

  • Wij hebben heel regelmatig gedoe met onze tram 26 naar de stad, i.v.m storingen etc.

  • Wij zouden het erg waarderen als hier zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt.

  • Er zijn al plannen om een extra metro en buslijn te maken, we hopen dat die zo snel mogelijk uitgevoerd worden.

  • Ook zouden we het fijn vinden als onze tramlijn 26 wordt omgebouwd tot een sneltram of metrolijn, daarmee zouden de storingen flink gereduceerd kunnen worden, en zijn we ook veel sneller op onze bestemming. De metro/sneltram kan veel meer reizigers meenemen als de tram.

  • Daarbij zouden we het ook fijn vinden als deze sneltram of metrolijn met een tunnel, of een grote brug over het IJmeer naar Almere Stad of haven kan worden doorgetrokken (wat al heel lang een plan is, om de IJmeerlijn te bouwen) Zo kan men ook veel sneller in circa 35 minuten van Amsterdam naar Almere en terug reizen, omdat ook de treinen vol zitten.

 

en verzoeken

De voormalige tramlijn 26 om te bouwen tot een sneltram of metrolijn om de storingen te reduceren, en de lijn vanaf IJburg door te trekken naar Almere. Dan is de IJmeerlijn ook eindelijk klaar.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
09-12-2021 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen