U, de petitionaris
53356783 1799563016816858 6243234576806707200 o

Meerjarenonderzoek dekolonisatie Nederlands-Indië: een tussenevaluatie nu

2.327 ondertekeningen

Sinds enkele jaren loopt een onderzoek naar de dekolonisatieperiode 1945-1950 in Nederlands-Indië. Media uitingen (film De Oost) en tussentijdse publicaties van betrokken onderzoekers zorgen voor een groeiende bezorgdheid inzake de wetenschappelijke integriteit van het onderzoek.

Petitie

Wij

die onze Indië-veteranen en alle betrokken bij de dekolonisatieperiode van Nederlands-Indië, die het uiterste van zichzelf gaven voor een goede overgang naar een ander tijdperk, een warm hart toedragen en wensen dat hun geschiedenis met respect en integriteit wordt behandeld.

 

constateren dat:

  • dat de Indië-veteranen onrecht wordt aangedaan;
  • dat betrokkenen, die ernstig hebben geleden onder de Bersiap, moeten worden gerespecteerd;
  • dat hedendaags moralisme als uitgangspunt integer uitgevoerd onderzoek ondermijnt;
  • dat de leiding van het onderzoek wegstuurt van een evenwichtige geschiedschrijving waardoor de wetenschappelijke betrouwbaarheid van het onderzoek onder druk komt te staan;

 

en verzoeken

spoedig een onafhankelijke (wetenschappelijke) commissie samen te stellen voor een inhoudelijke tussenevaluatie teneinde voornoemde zorgen te beoordelen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
28-01-2021 
Petitionaris:
mr. Bauke Geersing 
Organisatie:
Onafhankelijk onderzoeksgenootschap Aurore 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen