U, de petitionaris
53356783 1799563016816858 6243234576806707200 o

Meerjarenonderzoek dekolonisatie Nederlands-Indië: een tussenevaluatie nu

2.317 ondertekeningen

Sinds enkele jaren loopt een onderzoek naar de dekolonisatieperiode 1945-1950 in Nederlands-Indië. Media uitingen (film De Oost) en tussentijdse publicaties van betrokken onderzoekers zorgen voor een groeiende bezorgdheid inzake de wetenschappelijke integriteit van het onderzoek.

Petitie

Wij

die onze Indië-veteranen en alle betrokken bij de dekolonisatieperiode van Nederlands-Indië, die het uiterste van zichzelf gaven voor een goede overgang naar een ander tijdperk, een warm hart toedragen en wensen dat hun geschiedenis met respect en integriteit wordt behandeld.

 

constateren

  • dat de Indië-veteranen onrecht wordt aangedaan;
  • dat betrokkenen, die ernstig hebben geleden onder de Bersiap, moeten worden gerespecteerd;
  • dat hedendaags moralisme als uitgangspunt integer uitgevoerd onderzoek ondermijnt;
  • dat de leiding van het onderzoek wegstuurt van een evenwichtige geschiedschrijving waardoor de wetenschappelijke betrouwbaarheid van het onderzoek onder druk komt te staan;

 

en verzoeken

spoedig een onafhankelijke (wetenschappelijke) commissie samen te stellen voor een inhoudelijke tussenevaluatie teneinde voornoemde zorgen te beoordelen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
28-01-2021 
Petitionaris:
mr. Bauke Geersing 
Organisatie:
Onafhankelijk onderzoeksgenootschap Aurore 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen