You, the petitioner
Wan

Meer middelen en sancties bij wanbetaling kindalimentatie

22 signatures

Wanneer er sprake is van het alleenstaand ouderschap en het kind voornamelijk bij een hoofdverzorger ( vaak de moeder verblijft) , is de andere ouder ( vader ) indien mogelijk financieel verplicht bij te dragen . Op het moment is het zo, dat de hoofdverzorger( moeder ) honderden euro's moet spenderen aan de rechtsgang om de alimentatie in een beschikking te laten vastleggen indien de ex-partner niet bereid is, vrijwillig mee te betalen aan de opvoeding, . Maar vervolgens, na de uitspraak van de rechter en de vaststelling van de alimentatie, dient er nog betaald te worden. Ook dat is niet vanzelfsprekend. Waar je voor een aantal openstaande boetes nog in de cel kan belanden, blijven de sancties voor de wanbetaler van kindalimentatie in eerste instantie uit. Er volgen geen verhogingen en het nadeel blijft voor de hoofdverzorger van het kind. Natuurlijk kan men het Lbio inschakelen maar dat is een lang traject . Wil men gebruik maken van andere, sneller werkende bureaus dan kost dat ook weer een deel van de kindalimentatie. Kortom de hoofdverzorger, blijft de dupe.

Petition

We

(Hoofd)verzorgers van de kinderen, vragen om meer middelen en sancties als het gaat om alimentatie betaling. D.w.z. - Automatische verhoging van achterstallige bedragen, bv. 20% na een maand, 30% na twee maanden. -Na een maand een BKR registratie -Na twee maanden beslaglegging op loon en /of eigendommen - Taakstraffen bij wanbetaling

 

observe

Dat er te weinig snel werkende middelen en sancties zijn als het gaat om het uitblijven van betaling van kindalimentatie.

 

and request

Duidelijke middelen en sancties, die binnen een of twee maanden de betaling kunnen afdwingen indien mogelijk. Zodat de hoofdverzorger niet de enige belastbare ouder is, met alle gevolgen van dien.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-07 
Lead petitioner:
Rosa  
Website:

History

Signatures