U, de petitionaris
Petitieplaatje gym en dans

Meer beweging op de basisschool: gym EN dans

2.010 ondertekeningen

Beweging is essentieel voor de brede ontwikkeling van kinderen. Voor het brein en het lijf. Voor de fysieke-, emotionele- en mentale gezondheid. Voor het welbevinden én voor de leerprestaties op school.

23,5% van de basisschoolkinderen heeft echter een motorische achterstand. TIJD VOOR BEWEGING!!

Petitie

Wij

Professionals uit dans, beweging en onderwijs, leerlingen, ouders, pedagogen en dansliefhebbers.

 

constateren

  • Dat de Tweede Kamer gymlessen wil inzetten om kinderen motorisch vaardiger te maken.

  • Helaas hebben veel scholen geen gymzaal en geen budget voor een gymdocent.

  • Het vak dans op school, brengt echter beweging, muziek en denksport bij elkaar en zou volgens Beweegprofessor Erik Scherder het optimum zijn.

  • Danslessen kunnen in de speelzaal of in de hal gegeven worden, of zelfs in de klas. Er is geen gymzaal voor nodig.

  • Zo krijgen scholen meer keus in het aanbieden van gym en/of dans en kunnen kinderen snel starten met bewegen op school.

  • Kinderen die bewegen op school, zijn ook eerder genegen om in de vrije tijd te gaan bewegen.

 

en verzoeken

Om structureel in te zetten op bewegingslessen voor groep 1 t/m 8 en bewegingslessen voortaan te definiëren als gym en dans.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
15-04-2019 
Petitionaris:
Lenneke Gentle en Maria Speth 
Organisatie:
Studio Swing, Danspiratie, Dansspetters, dance and the Child Nederland, NBDO Dansbelang, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten docent dans, Ba Docent Dans ArtEZ, Fontys academie voor danseducatie, Albeda danscollege, D'Drive, Rijn IJssel dans show. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Gymzalen en vakdocenten te kort? Nee hoor!

Scholen willen dolgraag (meer) gym- en bewegingslessen aanbieden. Om alle kinderen op de basisschool gym te kunnen geven, zijn er 2200 nog gymzalen nodig en 5800 vakdocenten.

+Lees meer...

Het Mulier instituut onderzocht het in 2017 al, in opdracht van de PO raad. Het LIJKT onmogelijk. Maar als het bewegingsonderwijs in de volle breedte wordt gezien, kunnen dans docenten ook ingezet worden. Op de basisscholen zelf, of op hun eigen school in de buurt van de basisschool. Spreekt dit idee jou aan? Teken dan onze petitie

29-10-2018

In Engeland is het al zo: gym en/of dans!

Scholen in Engeland mogen zelf beslissen hoe ze hun beweegbudget besteden: gym en/of dans. Super! Nu is het tijd voor Nederland Dansland.

28-06-2018

Onderwijs EN Dans werken samen

Fijn om zowel uit de danswereld als uit de onderwijswereld zo veel steun te mogen ontvangen voor deze petitie. Samenwerken is de sleutel: en niet het MOETEN van bepaalde dingen.

+Lees meer...

En een beweegtoets? We zijn net zo blij dat we een beetje van die toetscultuur af raken. Dank voor het tekenen, fijn als u de petitie actief wilt gaan delen in uw netwerken. tips nodig om het origineel aan te pakken? Kijk eens op de website www.studioswing.nl/petitie

26-06-2018