You, the petitioner
Petitieplaatje gym en dans

Meer beweging op de basisschool: gym EN dans.

2,189 signatures

Beweging is essentieel voor de brede ontwikkeling :

voor brein en lijf voor fysieke-, emotionele- en mentale gezondheid voor welbevinden én voor leerprestaties op school

23,5% van de basisschoolkinderen heeft echter een motorische achterstand. (2017, MQ Scan, Houkes ea)

TIJD VOOR BEWEGING!!

Petition

We

Professionals uit dans, beweging en onderwijs, leerlingen, ouders, pedagogen en dansliefhebbers.

 

establish that:

Dat de tweede kamer meer gymlessen wil inzetten om de bewegingsvaardigeden te vergroten. Dat veel scholen geen gymzaal hebben en geen budget voor een gymdocent. Dat dans ook werkt aan het vergroten van bewegingsvaardigheden. Dat dans geen volledig geoutilleerde gymzaal nodig heeft. Dat dans ook plaats kan vinden in de klas of in de speelzaal. Dat dans de zaakvakken in beweging brengt. Dat diverse subsidies hiervoor inzetbaar zijn.

 

and request

Structureel bewegingslessen in te zetten voor groep 1 t/m 8. Beweging te definieren als gym en dans.

Zo hebben scholen meer keus in het aanbieden van gym en/of dans en kunnen kinderen eerder starten met beweging op school en tijdens het leren.

Kinderen die bewegen op school, zijn ook eerder genegen om in de vrije tijd te gaan bewegen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-05-31 
Lead petitioner:
Lenneke Gentle en Maria Speth 
Organisation:
Studio Swing, Danspiratie, Dansspetters, dance and the Child Nederland, NBDO Dansbelang, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten docent dans, Ba Docent Dans ArtEZ, Fontys academie voor danseducatie, Albeda danscollege, D'Drive, Rijn IJssel dans show. 
Website:

History

Signatures

Updates

Ook Introdans onderstreept het belang van dans in het onderwijs.

Steeds meer dansgezelschappen, maar ook onderwijsinstellingen, kinderopvangorganisaties, wetenschappers en pedagogen doen mee. Ook meedoen? klik hier voor gratis flyers en posters.

+Read more...

www.studioswing.nl/petitie

2018-11-30

Zelfs leerlingen vragen om meer beweging op school!

"Kinderen gaan 27 uur per week naar school en daarvan moeten ze 23,5 uur zitten," gaf Fons Peereboom van de Sint Jozefschool in Lisse onlangs aan in het kindervragenuur in de tweede kamer. Op zijn vraag waarom er zo weinig tijd is voor sport en beweging op school, klinkt applaus uit de zaal.

+Read more...

Het is echt tijd voor actie!

Vanuit de Nederlandse danssector hebben wij inmiddels hulp aangeboden om de tekorten aan vakdocenten en beweeglocaties samen op te lossen. Teken jij ook de petitie? Dan krijgen we het samen snel voor elkaar.

Lees hier meer over onze standpunten (https://studioswing.nl/blog/254-beweging-wat-willen-scholen-zelf)

2018-11-22

Gymzalen en vakdocenten te kort? Nee hoor!

Scholen willen dolgraag (meer) gym- en bewegingslessen aanbieden. Om alle kinderen op de basisschool gym te kunnen geven, zijn er 2200 nog gymzalen nodig en 5800 vakdocenten.

+Read more...

Het Mulier instituut onderzocht het in 2017 al, in opdracht van de PO raad. Het LIJKT onmogelijk. Maar als het bewegingsonderwijs in de volle breedte wordt gezien, kunnen dans docenten ook ingezet worden. Op de basisscholen zelf, of op hun eigen school in de buurt van de basisschool. Spreekt dit idee jou aan? Teken dan onze petitie

2018-10-29