U, de petitionaris
N377 balkbrug   nieuwleusen

Maximumsnelheid N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen moet 100 km/uur blijven

67 ondertekeningen

De provincie Overijssel wil een deel van de N377 veiliger maken door middel van vluchtheuvels voor fietsers en maximaal 80 km/uur. De gemeente Hardenberg wil graag dat dit wegvak 100 km/uur blijft. Door fietstunnels aan te leggen in plaats van middengeleiders kan de maximumsnelheid tussen Balkbrug en Nieuwleusen 100 km/uur blijven.

Petitie

Wij

De gebruikers van de N377

 

constateren

  • Dat de provincie Overijssel de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen wil voorzien van middengeleiders (vluchtheuvels) en de maximumsnelheid wil verlagen naar 80 km/uur
  • Dat de gemeente Hardenberg de maximumsnelheid tussen Balkbrug en Nieuwleusen graag op 100 km/uur wil handhaven
  • Dat de N377 diverse wegvakken met max 100 km/uur heeft
  • Door fietstunnels aan te leggen onder de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen kan dit wegvak 100 km/uur blijven

 

en verzoeken

De provincie Overijssel om geen middengeleiders (vluchtheuvels) aan te leggen in de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen maar fietstunnels (zoals in de N340). De maximumsnelheid hoeft dan op dit wegvak niet verlaagd te worden naar 80 km/uur maar kan dan 100 km/uur blijven. Op deze manier wordt dit wegvak veiliger, beter en toekomst vaster. En verzoeken tevens om hier veilig en vlot over te beslissen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Overijssel 
Petitieloket:
Einddatum:
28-02-2022 
Petitionaris:
Gerrit Hartholt 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Deze petitie is te laat, had in 2020 of 1e helft 2021 gestart moeten worden.

Het oorspronkelijke idee om de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen veiliger en beter te maken m.b.v. fietstunnels, werd reeds in 2016 aangekaart vóór de besluitvorming over de Vechtdalverbinding, dit was op tijd.

Indien deze petitie in 2020 of 1e helft 2021 was gestart, dan was er nog een kans geweest dat het idee te weten fietstunnels onder de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen om dit wegvak veiliger en beter te maken (max 100 km/uur) gerealiseerd had kunnen worden.

Iets wat de initiatiefnemer van deze petitie Gerrit Hartholt al een beetje vermoedde, blijkt na diverse contacten (met o.a.

+Lees meer...

provinciale statenleden) te kloppen, en dat is dat deze petitie zeer waarschijnlijk te laat is.

Hierbij biedt de initiatiefnemer van deze petitie aan de ondertekenaars van deze petitie zijn excuses aan. Deze petitie is te laat.

Hoe het vanaf nu (09 december 2021) verder gaat, dat zal de tijd leren. De veiligheid en doorstroming op de N377 blijft ook na aanleg middengeleiders een aandachtspunt te weten zowel de veiligheid van de fietsers als de automobilisten, zie o.a. het kruispunt aan de westkant van Balkbrug (dit i.v.m. de nieuwe woonwijk aldaar).

09-12-2021