U, de petitionaris

Mauro moet blijven

11.355 ondertekeningen

Mauro is onze 16 jarige pleegzoon die al 6 jaar bij ons woont en die te horen heeft gekregen dat hij op zeer korte termijn Nederland moet verlaten en terug moet keren naar Angola. Hij heeft 'vrijwillig' al een contract met het IOM getekend voor terugkeer, maar wij willen nog een laatste poging doen richting de regering en dan met name mevrouw Albayrak om zijn zaak nog eens te bekijken. Mauro heeft zich zo aangepast aan de Nederlandse samenleving en in is een deel van ons gezin geworden wat we niet kunnen en willen missen. Tevens spreekt Mauro geen portugees meer en zijn wij bang voor toekomstperspectief in Angola. Mauro wil zelf ook heel graag hier blijven.

Petitie

Wij

Pleegouders Hans Mandigers en Anita Marijanovic van Mauro Manuel, 16 jaar geboren in Angola

 

constateren dat:

dat de NL regering met hun asielbeleid geen rekening houdt met de international rechten van het kind en dus besloten heeft dat Mauro na 6 jaar in ons gezin gewoond te hebben en zich de NL taal en cultuur eigen gemaakt te hebben zonder pardon teruggestuurd wordt naar een onzekere toekomst in Angola. Een kind dat tegen zijn wil op 9 jarige leeftijd naar Europa gestuurd is wordt nu, nadat hij eindelijk een beetje over deze traumatische ervaring heen is en zich veilig gehecht heeft, weer door "grote mensen" opgepakt en verplaatst naar een situatie die zo goed als onbekend is voor hem.Zelfs zijn eigen taal spreekt hij niet meer. Wij kunnen niet accepteren dat er in dit soort gevallen niet naar het belang van het kind wordt gekeken,

 

en verzoeken

daarom een ieder die ons en Mauro wil steunen deze petitie te tekenen zodat wij mevr. Albayrak kunnen laten weten dat wij 3-en niet de enigen zijn die zo over deze situatie denken!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
22-09-2011 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Hans Mandigers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

voortgangsbericht 2

Op dinsdag 12 oktober 2010 is onderstaande bericht verzonden aan alle ondertekenaars van de petitie "Mauro moet blijven" die aangegeven hebben op de hoogte gehouden te willen worden. Beste mensen,Afgelopen donderdag (07-10-2010) hebben we van onze advocaat te horen gekregen dat ons beroep door de rechtbank gegrond is verklaard. Dat is heel positief nieuws, alleen kan de IND binnen 4 weken tegen dezeĀ  beslissing in hoger beroep gaan.

+Lees meer...

Dus alles blijft nog spannend, maar dit is voor ons een hele grote stap in de goede richting.Iedereen nogmaals bedankt voor de massale steun die we hebben ontvangen enĀ  mocht de IND besluiten om Mauro alsnog een verblijfsvergunning te geven laten we het jullie weten.Pleegouders Hans en Anita

12-10-2010

Overhandigen Petitie

Dinsdag 22 September wordt de petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer die het vervolgens aanbieden aan mevrouw Albayrak. Dus iedereen die hun ondertekening nog niet bevestigd heeft in de e-mail, graag bevestigen dan halen we misschien nog de 15.000..

12-09-2009

Kamervragen

Donderdag 27 augustus heeft mevrouw Azough van Groen Links kamervragen gesteld aan mevrouw Albayrak over Mauro..

01-09-2009